Elkeserítő

2024.02.09. 11:00

Fejlövést kapott, de csodával határos módon túlélte

Meglőttek egy vetési varjút, de a madár valahogy mégis túlélte, sőt a lövedék nem okozott végleges roncsolódást.

Déri Brenda

Illusztráció!

Fotó: Czinege Melinda / Hajdú-Bihari Napló

Habár csodaként emlegeti a Sóstó Vadvédelmi Központ, hogy a vetési varjú élve került be hozzájuk, mégis elkeseredésüknek adtak hangot. Mint bejegyzésükből is kiderült a napokban Pátkáról vitték be hozzájuk a madarat, amely valamikor egy fejlövést kapott. 

„Sajnos egyelőre még havonta találkozunk hasonló esetekkel. Sok ember kedvtelésből, gondolkodás nélkül károsítja az élővilágot, ami körülveszi. Büszke lehet magára, aki hasonlót cselekedetekkel érzi többnek önmagát.” – olvasható a posztnál. 

Lejjebb pedig azt is kifejtik, hogy a vetési varjú koponyája a lövés következtében beszakadt, de a lövedék úgy állt meg a fejében, hogy nem okozott végleges roncsolást. A koponyája a sérülést követően összeforrt és a madár úgy élt tovább, de repülni már nem tudott, így bevitték a központba. Az ólom azonban vélhetően mérgezést okozott a szervezetében, ami lassan legyengítette. Így már nem tudtak rajta segíteni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában