Életstílus

2024.02.17. 18:00

Egy nap az egészség jegyében

Első alkalommal rendeztek egészségnapot Zámolyon, ahová egész nap előadásokkal, különféle tanácsadásokkal, kóstolókkal és gyerekprogramokkal várták az érdeklődőket a Szép Ilonka Faluházban.

Borsányi Bea

Légzőgyakorlatokat is mutatott a jógaoktató

Fotó: Borsányi Bea / Fejér Megyei Hírlap

Aki vállalt egy pici szúrást az ujján, annak mindjárt a vércukrát is megmérte a védőnő a vérnyomásmérést követően, de volt lehetőség kézmasszázst kérni, belekóstolni az egyes gyógynövényekből készült teákba, elrágcsálni egy-egy sárgarépa vagy uborka hasábot, illetve hasznos tanácsokat is kaphatott a kérdező egyes étrendkiegészítő termékekkel kapcsolatosan. A gyerekeknek játékokkal készültek, hogy elfoglalják magukat, amíg a felnőtteknek különféle témákban tartottak előadásokat. Jány Tamás jógaoktató még ebéd előtt meg is mozgatta egy kicsi a hallatóságot, amikor a mélylégzés fontosságáról beszélt. 

Az előzetes hírverés ellenére – legalábbis délelőtti ottjártunkkor – nem voltak túl sokan a faluházban, pedig mindenkinek érdemes lenne időt szakítania az egészségére, hasznos és praktikus tanácsokat gyűjtenie annak megőrzésére. 

Hasznos tanácsokat, információkat is kaphatott az, aki kérdezett
Fotó: Borsányi Bea / Fejér Megyei Hírlap

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában