Éjt nappallá téve keresik a megoldást

2024.01.05. 11:30

Túl van az első sugárkezelésen Melissza

Elkezdődtek az kislángi agydaganatos kislány kemoterápiás kezelései. Csütörtökön volt az első alkalom, amit édesanya elmondása szerint jól bírt Melissza, ám a sok utazás, az ingázás megviselte. Mint megtudtuk, a családnak se gépjárműve, se jogosítványa, ezért kénytelenek napi hat órát utazni a mindösszesen tízperces kezelés miatt a fővárosba.

Kecskés Zoltán

A családnak se gépjárműve, se jogosítványa, így tömegközlekedéssel kénytelenek utazni a kezelésekre.

Fotó: a család

Ahogy néhány nappal ezelőtt megírtuk, a Surányi családnak gyakorlatilag egyik napról a másikra borult fel fenekestül az élete, miután 14 éves kislányuknál agydaganatot diagnosztizáltak. Azóta versenyt futnak az idővel, hiszen a november végi diagnózis óta Melissza állapota sokat romlott, járása instabillá vált, így tolószékbe kényszerült. Az édesanya pedig az orvosokkal együtt éjt nappallá téve keresi a kiutat, hogy gyógymódot találjon lányának. Immunterápiás gyógymódon gondolkodnak a kezelőorvosával, a gyógyszerek pedig Amerikából érkeznének.

Csütörtökön időközben pedig a kemoterápiás tabletták mellett elkezdődött a sugárkezelése is Melisszának, amit eddig szerencsére jól bír, de a több órás ingázás Kisláng és a Kékgolyó intézet között eléggé megterhelő, pláne úgy, hogy hat hétről van szó. Surányiné Szaniszló Szilvia édesanya köszönetet mondott a kislángi és mátyásdombi lakosoknak, akik segítették és támogatták kislánya felépülését. Végül hozzátette, hogy már dolgoznak Melissza hivatalos adószámán, hogy cégek is tudjanak adományozni, de az még – elmondása szerint – több hetet vehet igénybe. Addig is, aki szeretne segíteni az édesanya elérhetőségén megteheti a 0630/172 32 24-es telefonszámon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában