A sasszinkron meglepetése

2024.01.16. 20:30

Polgárdinál figyelték meg az év madarát

Fejér vármegye madárbarátai számára igazi csemegeként szolgált a 2024-es Sasszinkron, ahol Polgárdi környékén nem mindennapi felfedezés történt.

Hajdú Marianna

Fotó: Shutterstock

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) együttműködve a nemzetipark-igazgatóságokkal és más civil szervezetekkel, már huszonegyedik alkalommal szervezte meg az Országos Sasszinkront

A Duna-Ipoly Nemzeti Park munkatársát, Staudinger Istvánt kérdezte a feol.hu, hogy milyen adatokat sikerült gyűjteni a hétvégi sasszinkron alkalmával. 

– Sok sast láttunk, de különösen izgalmas volt, hogy a mi csapatunk két kerecsensolymot is észlelt Polgárdinál. Ez nagyon jelentős, hiszen a kerecsensólyom az idei év madara. Az adatok még egyeztetés alatt vannak, de reméljük, hogy hétvégére minden számláló kolléga feljegyzése beérkezik.” – mondta Staudinger.

A Sasszinkron során nem csak a sasok, hanem az összes, hazánkban rendszeresen telelő ragadozómadár-faj egyedeit is számba vették. Az eredmények még váratnak magukra, de már most izgatottan várjuk, hogy megtudjuk, a ragadozó madarak közül mennyien választják lakhelyüknek Fejér vármegyét, különös tekintettel a kerecsensólymokra.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában