Az időskor áldásai és vidámságai

2024.01.09. 18:00

A szépkor szépségei: verseskötet bemutató Gárdonyban

Különleges munka bemutatójára készülnek január 19-én Gárdonyban: Az időskor áldásai és vidámságai című verseskötetet mutatja be a rendezvény szervezője. Hornyák Adrienn kisgyermekes anyuka, a feol.hu-nak elmesélte, miért fontos számára az idősek életének bemutatása.

S. Töttő Rita

Fotó: Illusztráció/pexels.com

Hornyák Adrienn ugyan jelenleg egy 10 hónapos kisbaba édesanyja, fiatal anyukaként mégis fordít rá időt, hogy nagy szeretettel forduljon az idősek felé. Mint mondja, 10 éve dolgozik az idősgondozásban, s mindig is fontosnak tartotta az idős emberek aktivizálását. Éppen ezért gondozza nagy örömmel az Életvidám időskor című honlapját is, melyen tavaly nyár elején hirdette meg Az időskor vidámságai és áldásai című verspályázatát.

- Hetven pályamű érkezett a pályázatra az ország minden tájáról és azon túlról. Kaptam tehát alkotásokat Fejérből, azaz Székesfehérvártól kezdve Gárdonyig több helyről is – mondja a hajdúböszörményi szervező.  - Régóta dolgozom idősekkel és tudom, sokan szeretik a verseket és szeretnek tollat ragadni, leírni a gondolataikat. Tavaly készült el a pályázatok összesítése, online verseskötet formájában az idősek világnapjára. Első bemutatójára Gárdonyban kerül sor január 19-én 15 órakor, s nagyon örülök, hogy a Nemzedékek Háza nyitott volt rá – teszi hozzá Hornyák Adrienn, aki úgy véli, noha sokan várják a nyugdíjas éveiket, mert akkor lesz idő megélni a terveket, álmokat, mégis gyakran érzik egy tevékeny élet után a magányt, az elszigeteltséget, a hirtelen felszabaduló szabadidőt, amely nehézséget okozhat.

- Ezét szeretnénk megmutatni a verseskötetben olvasható gondolatokkal, hogy a szépkornak valóban megvannak a szépségei. Jó lehetőség tehát ez a kötet arra (amely ingyenesen itt letölthető), hogy bárki belelásson azon idős emberek gondolataiba, akik az aranykort vidámnak, áldásnak tartják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában