Mottó: Miben vagyunk közösek!

2023.12.14. 17:52

Mosolygós gyermekarcok a Barátság moziban

Csütörtökön a Barátság moziban folytatódott a Hétvezér Általános Iskola és az Arany János EGYMI közös programja, az Adj egy ötöst!. A délutáni foglalkozás keretében a második évfolyamos hétvezéresek, valamint az Arany János EGYMI autizmussal élő tanulói a személyes találkozás öröme mellett a mozi csodálatos világába is bekukkanthattak. Természetesen az ünnep közeledtével a közös karácsonyfa díszítés sem maradhatott el.

Kecskés Zoltán

Új barátságok is szövődtek a közös alkalmon.

Fotó: Fehér Gábor

Máthé-Tóth Magdolna a Hétvezér Általános Iskola konduktora és fejlesztő pedagógusa a feol.hu kérdésére elmondta, hogy a közel hét éve futó kezdeményezés esszenciáját az adja, hogy nemcsak egy légtérben tölthetnek el időt a gyerekek, hanem tartalmas programokkal megtöltve, személyes élményeken keresztül ismerhetik meg egymást, ezzel is elősegítve az autizmussal élő tanulók elfogadását.

Máthé-Tóth Magdolna a Hétvezér Általános Iskola fejlesztő pedagógusa ismerkedős játékkal hozta össze a gyerekeket.
Fotó: Fehér Gábor

– A Hétvezér Általános Iskola egy integráló intézmény, amely a tehetséggondozás mellett már évtizedek óta nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a tanulókat megismertessük a fogyatékkal élő kortárs közösséggel. Én azt gondolom, hogy a több éves múltra visszatekintő programsorozat önmagáért beszél, és jól mutatja az igényt mind a két iskola részéről a program folytatására. A legfontosabb cél, hogy a felnövekvő generáció ne csak egy elfogadó, hanem valóban egy befogadó társadalom tagjai legyenek.

A csütörtök délutáni foglalkozás közös, ismerkedős játékkal kezdődött, amelyben megmutatkozott a nap mottója, a „miben vagyunk közösek". Kiderült, hogy mindkét iskola diákjai szeretik a nutellás palacsintát, de az olvasás és a matematika világában is ugyanúgy otthon érzik magukat. Majd ezt követte a közös karácsonyfa díszítés, a gépterem bemutatása és a közös mozizás. A gyerekek a Szárnyalj! című színes, pörgős, ötlettel teli animációs vígjátékot nézhették meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában