A pedagógusoknak indított foglalkozássorozat a tanév végéig tart

2023.11.16. 13:00

Népi motívumos játékok készülhetnek Sevella Zsuzsa vezetésével

Türelmesen festettek, színeztek vagy ragasztgattak a Pedagógus Klub résztvevői, akik az iskolákban, óvodákban is felhasználhatják a népi mintával díszített játékokat.

Bokros Judit

A faragott széktámlás motívummal logikai játék készült

Fotó: Bokros Judit

A székesfehérvári Vörösmarty Mihály Könyvtár Pedagógiai részlegén nemrég állított ki MintaKINCStár címmel Sevella Zsuzsanna fejlesztőpedagógus és Gránátalma-díjas játékfejlesztő, aki általa készített, csodaszép magyar népi motívumos játékait mutatta be tárlókban. Az egyedi kivitelezésű memóriakártyák, kirakók, egyéb játékok közül többet ki lehetett próbálni.

A Sevella Zsuzsanna által készített egyedi játékokból kiállítás is volt a könyvtárban
Fotó: Bokros Judit

A november 15-ei szerdán pedig foglalkozás is társult a tárlathoz: Sevella Zsuzsanna vezetésével indult Pedagógus Klub, amelyben ez alkalommal egyrészt logikai játék készült a faragott széktámlák motívumkincsével, másrészt bútorfestési technikával alkottak hűtőmágnest az érdeklődők.

A játékfejlesztő kézműves szakember elmondta: minden alkalommal lesz egy játékkészítős és egy vizuális alkotói része a foglalkozásnak. A faragott széktámlás logikai játék úgymond több szintű, mert például három szabály szerint lehet játszani a memóriakártyás változatot, de megoldáskeresős feladat is van. A következő találkozó december 13-án lesz, minden alkalommal más-más motívum felhasználásával készítenek játékokat. Igyekeznek alkalmazkodni egy-egy ünnephez is.

Sevella Zsuzsanna játékfejlesztő mutatja a bútorfestési technikával készült hűtőmágnest
Fotó: Bokros Judit

A cél az, hogy a részt vevő pedagógusok az elsajátított technikát, mintát akár azonnal be tudják építeni a tananyagba. Ehhez kapnak segítséget is – tette hozzá Zsuzsanna.

A klubba várják az érdeklődő pedagógusok jelentkezését, akiknek regisztrálni kell a foglalkozásokra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában