Már javában készülnek a gyerekek

2023.11.03. 16:30

Márton napi lámpás felvonulásra készülnek Kislángon

A Dél-Fejér megyei település mindennapjainak egyik alappillére a hagyományőrzés, így a Márton nap sem maradhat ki a község életéből. A Márton napi lámpás felvonulást november 10-én, pénteken rendezi a helyi önkormányzat, amelyre minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Kecskés Zoltán

Illusztráció: Márton-napi lampionos felvonulást szerveznek Kislángon.

Fotó: Bencsik Ádám / BMH-Archív

Az első ízben szervezendő esemény a szervezők szerint jó alkalmat teremt arra, hogy a gyerekek megismerkedjenek Szent Márton legendájával, hogy rávilágítsák a figyelmet arra, hogy milyen fontos életünkben a segítőkészség és a jószívűség. Mint ismert, a történet szerint Szent Márton, mint római katona egy koldusnak adta a saját köpenyének felét, ezzel elindítva magát a kereszténység irányába. Egy másik történet szerint pedig a liba úgy kapcsolódik Mártonhoz, hogy libák között bújt el a püspöki kinevezés elől. A lámpás felvonulással pedig az őrzők a híres szent jóságáról, cselekedeteiről emlékeznek meg szerte a világban. A megmozduláson többségében gyerekek vesznek részt szüleikkel együtt, a saját készítésű papír lampionjaikkal.

Kislángon az óvodában és az iskolában is készülnek már az alkotások a november 10-i, 17 órakor induló felvonulásra, amely az óvodától indul a művelődési ház udvaráig egy óriásbáb, egy gólyalábas és egy doboló kisbíró vezetésével. A felvonulást követően, többek között Bíró Kriszti gyerekműsorral kedveskedik a résztvevőknek. Részletek az önkormányzat közösségi oldalán.

Vezető képünk illusztráció!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában