Nemes akció

2023.11.29. 13:00

Jótékonysági ruhaosztást szerveznek Cecén

Kapni jó, de adni még jobb – a közhelyként hangzó állítás az adventi időszakban különösen megállja a helyét.

Kecskés Zoltán

Jótékonysági ruhaosztás lesz Cecén december 5-én.

Fotó: Ladóczki Balázs / NMH-archív

Ingyenes ruhaosztást szervez rászorulók számára a „Háló" Dél-Mezőföldi Szociális és Gyermekjóléti Szolgálat december 5-én, kedden, 14-16 óra között a vármegye déli részén. Az akciót Cecén, a Deák Ferenc u. 44. szám alatt található intézmény épületében szervezik, ahová mindenkit szeretettel várnak. A kezdeményezés iránt alkalmanként egyre nagyobb az érdeklődés, hiszen a mélyszegénységben élők számára a ruhavásárlás luxusnak számít. Ezek a tapasztalatok pedig rávilágították a helyi önkormányzatot és a szolgálatot arra, hogy az ilyen típusú akciókra igen nagy szükség van Cecén is. Ennek ellenére azonban néhány intelemmel fordult a szervező, „Háló" Dél-Mezőföldi Szociális és Gyermekjóléti Szolgálat az érdeklődők felé: 

„A Ruhaosztással kapcsolatban kérjük az alábbiak tudomásul vételét: Tisztelettel kérünk mindenkit a kulturált válogatásra, tisztelettudó viselkedésre! Nincs ömlesztett pakolás, csak azt viszi mindenki, amire valóban szüksége van! Nincs lökdösődés, tolakodás, hangoskodás! Az elszállításhoz mindenki gondoskodjon saját szatyorról!" – olvasható a közleményben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában