Arcanum

2023.10.03. 21:00

Fejér évfordulós emlékei

Horváth-Buthy Lilla

Kezdődik a távfűtés
Székesfehérváron, Dunaújvárosban és Móron megkezdődik a távfűtés – adta hírül a hírlap 1983 októberének első napjaiban. 
Mint írták, erre azért volt szükség, mert az átlaghőmérséklet a hét végén tíz fok alá süllyedt, s különösen a dél­előtti és késő délutáni órákban szükséges a panellakások hőutánpótlása. 
Rámutattak, a hivatalos fűtési idény, október 15. előtt természetesen csak akkor marad folyamatos a fűtés, ha ezt a külső hőmérséklet megkívánja. 
Tehát esetleges felmelegedéskor leállíthatja a távfűtő művek a fűtést, és csak akkor kapcsolja vissza, ha újból indokolttá válik.

Két öngóllal – vereség 
„Fájó vereséget szenvedett a négy hete eredményesen szereplő Bakonycsernye. Ezúttal otthonukban, az újonc gárdától kaptak ki úgy, hogy a vendégek szinte nem is vezettek veszélyes támadást Tőkés kapujára. Jellemző, hogy mindkét találatukat öngólból érték el. A Bakonycsernye csapata ezúttal messze elmaradt megszokott formájától, csupán Képesi és Kiszi első félidei játékával lehettünk elégedettek” – írta a lap sportrovata október elején, 1993-ban.

Lehet, hogy sárba vetnek
Ugyancsak 1993-ban azt közölte a hírlap, hogy rekordcsapadék hullott pár nap leforgása alatt. „Végre esik az eső, Bicskétől Dunaújvárosig, Martonvásártól Előszállásig, éjjel-nappal, és a gazdák, a termelők közül senki sem bánja, még akkor sem, hogy most megakasztotta a búzavető gépeket. Dr. Tihanyi László, a sárbogárdi Kossuth Mezőgazdasági Szövetkezet elnöke arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy szombat-vasárnap, illetve hétfőn reggelig több mint 30 milliméter csapadékot mértek. Nagyon vártak már egy komolyabb esőzésre…”
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában