Tollas sztárok

2023.10.15. 20:29

Elbűvölő madarak a székesfehérvári díszmadár kiállításon

Egy varázslatos hétvége, amely összehozta a díszmadár-rajongókat Fehérváron, bemutatva a természet apró, de kedves csodáit.

Hajdú Marianna

Színpompás és egyedi díszmadarak sorakoztak a XXVIII. Székesfehérvári Díszmadár Kiállításon

Fotó: Nagy Norbert / FMH

Színek, dallamok, és pezsgő élet - mindez a Díszmadárbarátok Székesfehérvári Egyesületének legújabb rendezvényén, ahol a tollas szépségek elbűvölték a közönséget. A VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Ház falai között a XXVIII. Székesfehérvári Díszmadár Kiállítás keretében a látogatók egy csodálatos, színes világba csöppentek, ahol a természet csodái tündököltek.

A madarak vibráló színei és énekük betöltötték a termet. A díjnyertes tenyésztők, Reim Nándor és Tóth Lajos mesteri gondossággal nevelt madarai mellett, Bencsik Dominik nagy papagája Vajda Gábor közép papagája, Albert Balázs kis papagája, Szeri Boglárka hullámos papagája, Körtélyesi Ferenc színkanári mesterművei, Szabó Zoltán tűzcsíze, Bencsik Dominik fürjei, Berényi Ferenc gyémánt pintyei, Soós Balázs kanárija ragyogtak a legszebben az ítészek szerint.

Fotó: Nagy Norbert / FMH

A gyerekek arcfestése és a rajzpályázatok mosolyt csaltak az arcokra, végül a madárbörze és kisállat vásár izgalmas találkozásai pontot jelentett a hozzáértők és az érdeklődők számára.
Az egyesület gyökerei 40 évvel ezelőttig nyúlnak vissza. A szenvedély, elkötelezettség és tudás, amit tagjai képviselnek, magával ragadó. A madarak iránti szeretetük átlépi a hobbi határait, és életmóddá válik. Ebbe a csoda világba kaphattak bepillantást mindazok, akik kilátogattak a két napon a madarak közé.

Fotó: Nagy Norbert / FMH

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában