Rejtély a faluban

2023.09.10. 15:30

Titokzatos cukiságok nyomában

Csőszön rejtélyes események zajlanak. Valaki titokzatos dolgokat művel. Apró ajándékokat készít, amelyeket elrejt a telpülés különböző pontjain. Azok, akik rájuk találnak, egy meghitt üzenetet is kapnak, ami mosolyt csal az arcukra. De mi állhat ennek a titokzatos cukiságnak a hátterében, és ki lehet a rejtélyes alkotója?

Hajdú Marianna

Azok, akik az elrejtett meglepetésekre találnak, egy meghitt üzenetet is kapnak. De mi állhat ennek a titokzatos cukiságnak a hátterében, és ki lehet a rejtélyes alkotó?

Forrás: Szakácsits Ildikó

A kis Csősz falu mindig is a nyugodt és csendes életéről volt híres. Azonban az utóbbi időben egy rejtélyes esemény zajlik a településen, amely teljesen leköti a közösséget. Valaki apró ajándékokat készít, különböző helyeken elrejtve a faluban. Ezek a kis ajándékok, színes fonalakból horgoltak, amik mindenféle formájúak és méretűek lehetnek, például szivecskék, fánkok, smiley-k, halacskák, kalapok, banánok, kisegerek, pillangók, bébi polipok.

Ami ezeket a gondosan becsomagolt ajándékokat igazán különlegessé teszi, az üzenet, amit mindegyikhez mellékelnek. Az üzenetek arra buzdítják a megtalálókat, hogy ne csak vigyék haza az ajándékot, hanem osszák meg azt a "Csőszi pillanatok" közösségi csoportban egy fényképpel, amelyen a megtalálás helye is látszik. Az üzenet végén pedig mindig ott áll a következő mondat: "Legyen szép napod!"

A rejtélyes készítő az elmúlt hét során már 25 ilyen ajándékot rejtett el a falu különböző pontjain, és a csoportban minden nap érkeznek újabb és újabb képek arról, hogyan találtak rá ezekre az apró kincsekre. A kulcstartók már felbukkantak a hídon, a hivatal előtt, a buszmegállónál, a bolt mellett, az óvodánál, a katolikus temetőben, a focipályán és még számtalan helyen.

Bár a készítője szigorúan titokban tartja az identitását, a település lakói hálásak az ötletetért. A titokzatos ajándékok nemcsak színesítik az életet, de mosolyt is csalnak az arcokra. Senki sem tudja ki a kedves ajándékkészítő, aki bearanyozza a mindennapokat ezzel a kedves gesztussal.

Annyit azért sikerült kideríteni, hogy a  faluban akad még néhány darab kulcstartó, ami arra vár, hogy felfedezzék. Mi pedig, hogy mely rejtélyes helyeken bukkannak majd fel. A titokzatos készítő hozzáállása és ötlete azonban már most is az egész falut lázban tartja, ahogyan egy kis csodát hoz a mindennapjaikba.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában