Tematikus programok

2023.09.25. 13:30

Honvédelmi hét kezdődött a Vasváriban

Ezúttal az alsó tagozatos diákoknak nyújt hasznos ismereteket és kreatív programokat a Vasvári Pál Általános Iskolában megszervezett projekthét, melyen ismét a honvédelem kerül középpontba.

Héjj Vivien

Célba lőni bizony nem is olyan könnyű - ezt is kipróbálhatták a vasvárisok

Fotó: NAGY NORBERT

Díszlövés jelezte: elkezdődött a Vasvári Pál Általános Iskola honvédelmi tematikájú hete, mely most elsősorban az alsó tagozatos diákoknak tartogat izgalmas, tudásgazdagító programokat.

– Nagyon fontos számunkra a honvédelmi és hazafias nevelés, aminek most elég súlyos aktualitása is van. Az iskola nem erre szakosodott, de az, hogy egy jó hazafi nevelésére komoly figyelmet fordít az iskola, szerintem evidencia, nem kell külön a legfontosabb tevékenységek körébe felvenni, mert ez alapvető – kezdte Laczkó Gábor iskolaigazgató. – Az idei év speciális, mert a Honvédelmi Sportszövetségtől ismételten pályázatot nyertünk. Pénteken az 5-6. évfolyamosokat, minden osztályból hat tanulót, elvihettük egy jutalomkirándulásra, az egyik katonavárosból a másik katonavárosba, Egerbe vitt az utunk, ahol a csoda szép várat néztük meg.

Izgalmas előadással és bemutatóval várta a diákokat Bencze Tamás
Fotó: NAGY NORBERT

A hét első napjának délelőttjén állomáshelyeken berendezett feladatok, huszárhagyományőrző programok, ügyességi akadálypálya, céllövészet és huszáregyenruha-színezés várta a gyerekeket. Bencze Tamás, az I. András Király Lovagrend nagymestere honvédtüzér egyenruhában fogadta a kisdiákokat, s elárulta: szabadságharcunk egyedülálló fegyverneme a magyar honvédtüzérség. A honvédtüzér csákójáról ismerszik meg, melyen a Kossuth-címer szerepel. Mentéje barna posztó, nadrágja kék színű.

– A Vasvári Pál Általános Iskola mindig élen járt a hazafias nevelés küldetésében. Már a névadó is „kötelezi” az iskolát arra, hogy az 1848-49-es szabadságharcra emlékezzenek, és bemutassák a gyerekeknek az akkor történt eseményeket, az ahhoz kötődő személyeket – fogalmazott Viza Attila önkormányzati képviselő, közbiztonsági tanácsnok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában