A jóöreg Henry mosolygott az égen

2023.09.25. 18:00

Az idei hatodik alkalommal Csókakőn ünnepelték meg a közös gördülést

Sokat látott Oldtimerek és egészen új CC kategóriás Fordok sorakoztak fel, hogy együtt gördülhessenek településről településre. Az idén 6. alkalommal tartott találkozónak a megye egyetlen fennmaradt vára alatt fekvő Nagy-Magyarország tér adott otthont. Ez lett volna a szezonzáró buli, de közkívánatra lesz még egy találkozó Fejérben.

Palocsai Jenő

Fotó: Holczné Maron Brigitta

Közel kétszáz fő és hetven azonos emblémával felszerelt autó. Ennyien mozdultak meg a 2023-ban hatodik alkalommal megszervezett Ford találkozóalkalmából. Az eseményen a gyártó szinte valamennyi modellje szerepelt. Elsősorban Focus-ok és Mustang-ok jelentek meg, de voltak szépen a CC, vagyis a kupé kabrió kategóriából is. Vegyesen voltak tehát a régiek és újak, így láthatóvá és hallhatóvá vált pár Capri, néhány Kuga, vagy a mai magyar nagyágyúk, a Mondeo, az S- vagy éppen a C-Max. 

-A közös gurulás Fehérvárról indult és Csókakői várig vezetett, mert az ott található parkoló volt a rendezvény helyszíne. A csoportunk a Ford Rajongói Klub,  mindenkit szívesen lát, feltéve, ha egy azonos gyártmányú modell büszke tulajdonosa. Több csoportunk is van, így mindenki a saját márkája szerinti csoportot választhatja, de csatlakozhat a közel 12 ezer tagot számláló Ford Rajongói Klubhoz is, mondta Holczné Maron Brigitta. 

A találkozó szervezőjétől megkérdeztük, hogy miért éppen ezt a márkát részesítik előnyben? 

-A történet 2017-ben ott kezdődött, hogy vettünk egy Focust, ami szerelem volt első látásra. Itt kezdődött minden. Először indult egy közös csoporttal, akinek tagjai időközben lemorzsolódtak vagy másfelé indultak el, ugyanakkor maradt egy kemény mag, aki életben tartotta a csoportot. Aztán létrehoztunk a saját csoportot, saját eseményeket. Az ország több pontján tartunk találkozókat és a Kisszékelyi, illetve a Csókakői mindig fix időpontban van. A Csókakőn tartott esemény, a VI. Ford nyárbúcsúztató Csókakő célja, hogy mi fordosok összetartsunk. A családias találkozók mindig olyan helyszínen zajlanak, ahol a család minden tagja megtalálja a korosztályának megfelelő elfoglaltságot. Gyerekbarát csoport vagyunk, így nekik is mindig jövünk valami meglepetéssel, mondta Holczné Maron Brigitta. 

Fotó: Holczné Maron Brigitta

És valóban, ezen az eseményen ingyen vattacukor volt egész nap a meglepi és az ebéd, a mindig közös bográcsban készülő finomság ezúttal bográcsgulyás volt, melyből természetesen minden résztvevő részesült. A találkozón a hangulatos zenét a helyszínen, élő műsorral a Radio Now! szolgáltatta. 

A jótékonykodás sem maradhatott el, így a találkozó során többen is dobtak pénzt a vattacukros mellé kihelyezett adomány dobozba. 

-A jó szívvel adott forintokat, a tombolából befolyt összeggel együtt a veszprémi állatkert Lili nevű fókájának ellátására adták át.  Lilit azért fogadta örökbe a csoport 2019-ben, mert a Ford beceneve Fóka, tudtuk meg a szervezőtől, aki azt is elárulta, hogy bár letelt az évad, közkívánatra mégiscsak lesz egy újabb találkozó. Október 15-én, vasárnap lesz az utolsó utáni közös gördülés, szintén Csókakőn. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában