Kettesfogathajtó-bajnokság

2023.08.22. 08:00

Két helyi versenyző is bemutatkozhatott Kálozon

A Fejér vármegyei kettesfogathajtó-bajnokság 6. fordulóját Kálozon tartották a nemzeti ünnepen, amely egyben a II. Csernyánszki László Emlékverseny is volt.

Kecskés Zoltán

Látványos verseny és esemény nyári időben.

Fotó: Karácsony András, Karácsony Mátyás

Karácsony András közművelődési szakember  dióhéjban beszámolt a FEOL-nak a hétvégéről az eredményekkel együtt.

– Az eseményt a Káloz Község Önkormányzata és a Kálozi Lovas Egyesület szervezte. A rendezvény fő mozgatórugója Pálinkás István volt, aki az egyesület elnöki pozícióját tavaly ősszel vette át. A megújult egyesület nemrégiben belépett tagjai, és azok családjai, rokonok nagy szerepet vállaltak a lebonyolításban. A rendezvényen induló fogatosoknak reggelit és ebédet készítettek. Balesetmentesen zajlott le. A két fordulót követően összevetésre került sor, így lett meg az akadályhajtás győztese. Ezt követően volt a vadászhajtás, majd az eredményhirdetés. A verseny további érdekessége, hogy kettő helyi versenyző idén szerzett versenyengedélyt, így idén először vehettek részt a megmérettetésen (ifj. Pálinkás István, Szabó János). Az eseményről rengeteg fotót készítettünk fiammal, Karácsony Mátyással együtt – zárta gondolatait.

Fotó: Karácsony András, Karácsony Mátyás


Akadályhajtás – 27 induló
1. Pergel Imre Carlo Lovassport Egyesület
2. Semjén Attila Mezőszilasi LSE
3. Nánai Zoltán Mélykúti LSE
4. Dvéri Diána Seregélyesi Lovas Club
5. Kiss Olga Nagylóki Lovasegylet
6. Vadócz Zsolt Szent Ágota LE

Vadászhajtás – 20 induló
1. Id. Semjén Attila Mezőszilasi LSE
2. Dvéri Diána Seregélyesi Lovas Club
3. Hufnágel József Szent Ágota LE
4. Domján Miklós Sárvíz Völgye BLSE
5. Kovácsné Kiss Szabina Sárvíz Völgye BLSE
6. Oszkó János Pincehelyi LSE

A legjobb vármegyei hajtó Semjén Attila volt Kálozon  

Akadályhajtásban a legjobb vármegyei hajtónak a mezőszilasi Semjén Attila bizonyult, és a tabellán visszavette a vezetést édesapjától. 

A versenyigazgató tisztét Pálinkás István töltötte be, a versenybíróság elnökeként Kollár Károly ténykedett, a pályát Nagy Imre építette, a verseny kiértékelését Őri Jázmin végezte. A megmérettetésen 7 vármegye (Bács-Kiskun, Fejér, Pest, Somogy, Tolna, Veszprém, Zala) 27 versenyzője hajtott a selybák közé. 

A Fejér vármegyei bajnokság állása (akadályhajtás): 1. Semjén Attila (Mezőszilasi LSE, 114 pont). 2. id. Semjén Attila (Mezőszilas, 108). 3. Kiss Olga (Nagylóki LE, 104). 4. Dvéri Diána (Seregélyesi LC, 102); 5. Vadócz Zsolt (Szent Ágota LE, Sárszentágota, 86). 6. Hufnágel József (Sárszentágota, 65 pont). 

A bajnokság 7. fordulóját augusztus 26-án, Sárkeresztúron rendezik. Az idei szezon záró fordulóját pedig a bajnoki díjkiosztóval szeptember 9-én, Cecén. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában