Volt itt minden és még lesz is!

2023.08.18. 18:30

Időutazás a királyok korába Fehérváron (galéria)

Annyi érdekes és látványos bemutató, foglalkozás adódott a Koronázási Ünnepi Játékokon, hogy az érdeklődők nem győztek egyik helyszínről a másikra vonulni.

Kecskés Zoltán

A Bordó Sárkány középkori világzenéjével a belváros több pontján is felünt és elkápráztatta a közönségét.

Fotó: Nagy Norbert

Középkor hangulatából adott ízelítőt már pénteken sok helyi csoport, egyesület a Városház tértől egészen a Zichy ligetig tartó belvárosi részen. A hívogató dallamoknak, színes programoknak pedig láthatóan az érdeklődők sem tudtak ellenállni. A hagyományőrző zenészek és fellépők mellett árusok, illetve a különféle foglalkozások lebonyolítói is várták a kilátogatókat. Megtelt élettel Székesfehérvár!

Ottjártunkkor az Országzászló téren éppen sokak nagy kedvence, Paár Julcsi énekesnő és zenekara adott gyerekkoncertet az óriásbábok társaságában, amelyben elmesélték Jancsi párkeresési történetét. A fülbemászó dallamok pedig bizony táncra is perdítették a megjelent gyereksereget.  Aki akart pedig be is öltözhet korhű ruhába Városház téren. Volt itt minden és még lesz is a következő napokban, úgyhogy ne habozzanak! Útra fel!

Aki akart, be is öltözhetett korhű ruhába a Városház téren. 
Fotó: Kecskés Zoltán  / FMH

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában