Reptér!

2023.08.22. 14:08

Fergeteges buli, soha nem látott nézősereg a Polgárdi nyári fesztiválon (galéria)

Koncertek estje. Seuso tehetségkutató. Szent István ünnepe. Búcsú. Szikrázó tűzijáték. Igazi szórakoztató kavalkád várta a Polgárdi nyári fesztiválra kilátogatókat.

Korda György és Balázs Klári koncertje polgárdi nézőcsúcsot döntött – ötezren harsogták velük: Reptér!

Forrás: Polgárdi Város Önkormányzata (Dániel Ádám)

Két alkalommal is felcsendült az ikonikus sláger: Reptér!

A Gedeon Reflects sátras koncertjénél kezdődött a gyülekezés, Csonka András (Pici) Ding-dongja közben pedig már nagyon sokan voltak a nézőtéren. Mikorra a Korda házaspár színpadra lépett, már egy tűt sem lehetett volna leejteni a Polgárdi Batthyány ligetben, de még a környező utcákon sem! Kétszer is felcsendült az előadói révén immár ikonikussá vált sláger, a Reptér! S mikor a Korda György – Balázs Klári páros már befejezte volna, több ezres tömeg harsogta vissza a méltán ünnepelt sztárokat, akiknek látszólag meg se kottyant az öt évtizednél is hosszabb zenei múlt. Az első estre aztán Dudar Feri és Őrsi Peti nagyszínpados utcabálja, valamint Dj Takács Zoli sörteraszos-retródiszkós házibulija tette fel a koronát.

A budapesti Szarvas Dominik nyerte a Seuso tehetségkutató gála fődíját

A Határzóna SE interaktív sportprogramjával kezdődött, és egy esős szombatnak indult a Polgárdi nyári fesztivál második napja. De aztán borúra derű következett: délután háromtól a nagysátorban ugróköteles bemutatót tartott a szabadbattyáni Kenguru csoport. Utánuk a fehérvári Alba Dojo látványos önvédelmi és japándobos bemutatója késztette tapsra a közönséget.

Szabó Kimmel Tamás műsorvezetésével, és a neves zsűritagokkal – Kamarás Iván, Kiss Barna és Szirtes Edina Mókus – azután színpadra lépett a Seuso tehetségkutató gála 12 döntőse. A zsűri tagjai is műsorral készültek, de fellépett a gálán a tavalyi győztes, Vaskó Makka is.

A versenyen, kiélezett küzdelemben, hat produkció is elismerésben részesült. A Diószegi Erika vállalkozó által felajánlott Legjobb csoportos produkció díjat a dégi Gyorstalpalók Néptáncegyüttes kapta. A díjat Szirtes Edina Mókus adta át.

Bakos Péter helyi vállalkozó felajánlásával két díj is kiosztásra került. A Legígéretesebb 18 év alatti tehetség díját Zsetnyai Vivien és hip-hop táncos produkciója kapta, a Legjobb hangszeres produkció díját pedig Lugasi Linett érdemelte ki. A két díjátadó Kiss Barna és Kamarás Iván volt.

A polgárdi Clara Voce Vegyes Kar díját Mohácsi Balázs kapta, aki a tavalyi versenyben is szerepelt már, de most elismeréssel távozhatott. A díjat Kissné Révfalvi Andrea, az önkormányzat kulturális bizottságának elnöke, a Clara Voce karnagya adta át.

Azután még izgalmasabb percek következtek. A Szeretem Polgárdit Egyesület felajánlásával a Seuso tehetségkutató gála 2023-as Közönségdíját – a helyben kiosztott szavazólapokon történt szavazás eredményeként – a High Five együttes nyerte. A díjat Nyikos Lászlóné, a Szeretem Polgárdit Egyesület elnöke adta át.

A Polgárdi Város Önkormányzata által felajánlott 200 ezer forintos fődíj maradt a végére, melyet az idei esztendőben a zsűri egyhangú döntésével a 23 éves Szarvas Dominik vehetett át. A fődíjat Nyikos László polgármester adta át a boldog győztesnek, aki az immár hagyományos menetrend szerint újra elénekelte a győztes dalát.

Alighogy véget ért a gála, sorban jöttek a fiatalabb korosztály kedvencei: a 4Tress, a Lmen Prala és a G.w.M. Majd Dj. Antonio és Dj. Christian zárta a fesztivál színes és tartalmas második napját.

St. Martin koncertje után szikrázó tűzijáték zárta a nyári fesztivált

Igazi kánikula várta a nyári fesztiválra kilátogatókat a programsorozat utolsó napján. A hagyományos Szent István-napi búcsú mellett már kora délután színes családi és gyermekprogramok fogadták a nézőket. A Magyar Népmese Színház jóvoltából egy mesejáték keretében ellátogathattunk Mátyás király születésnapjára, majd Kovácsovics Fruzsina bájolta el megragadó személyiségével a gyerekeket. Aztán színpadra lépett a nagysátorban a Jenői Asszonykórus, a fülei és polgárdi hölgyekből álló Hérics Tánc- és Dalegylet, valamint Rózsa Mariann vezetésével a polgárdi Így tedd rá! gyermek-tánccsoport. Szekeres Adrienn csodálatos hangja viszont már a nagyszínpad elé szólította a nézőket.

Az esti Szent István-napi ünnepségen beszédet mondott Nyikos László polgármester, megszentelte az új kenyeret Barta Tibor katolikus plébános, és áldást mondott az eseményen résztvevőkre Kovács Zsuzsanna református lelkipásztor. Az ünnepi műsorban Fehérvári Péter színművész konferált, s fellépett a Seuso tehetségkutató gála idei szériájának egyik díjazottja, a dégi Gyorstalpalók Néptáncegyüttes és tavalyi döntős énekese, Bangó Norbert.

Ezt követően St. Martin és a Szolnoki Szimfonikusok Kamarazenekara kápráztatta el virtuóz játékával a nagyérdeműt. A zenei élmény mellett számos anekdotával is gazdagabbak lehettünk, például azt is megtudhattuk, honnan származik a pánsíp.

A szikrázó tűzijáték megkapó zenei effektekkel és fantasztikus fényekkel zárta a 2023-as Polgárdi nyári fesztivált, melynek révén Budapest és Szeged mellett az M1 Híradó országos körkapcsolásába is bekerült városunk.

Szerző: Zelenák Tibor Tamás 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában