Óvintézkedések kellenének

2023.07.22. 17:00

Vélhetően elgázolta egy autó és hőgutát kapott a Tihanyi-rév mellett talált vidra

A Tihanyi-rév mellől vitte az állatot a központba a Balaton-felvidéki Nemzeti Park tájegységvezetője, ahol azonnal megkezdték a sürgősségi ellátást és kivizsgálást, de sajnos még ez sem volt elég – olvasható a Sóstó Vadvédelmi Központ közösségi oldalán

Déri Brenda

Fotó: Facebook

Mint írják röntgen és ultrahang-vizsgálattal, intravénás infúzió és gyógyszerek bevetésével órákon át küzdöttek az életéért, de sajnos még így sem sikerült megmenteniük a majd 10 kilogrammos hímet. Úgy gondolják, hogy a vidrát autó üthette el, mivel a hátsó lábai részlegesen lebénultak és emiatt csak vonszolni tudta magát, ami aztán ahhoz vezetett, hogy a nagy melegben hőgutát kapott.

– A vízhez érve már magatehetetlen volt, onnan már úgy kellett kiemelni szegényt és a hordozóba tenni.

Sajnos nem ő az egyetlen áldozat, nagyon sok állat pusztul el az utakon való átkelés közben és itt most nem csak a nagyvadakra kell gondolnunk. Fontos lenne, hogy megelőző intézkedéseket tegyünk országszerte különféle út alatti átkelők létesítésével, az autópályák felett található vadátkelőkhöz hasonlóan. Nagyon kevés ilyen műtárgy található hazánkban, emiatt a kiemelt állatvédelmi intézkedések közé kellene tartoznia, a minket körülvevő sokszínű és csodálatos élővilágunk megóvásának érdekében – fogalmaznak bejegyzésüknél.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában