Kiégtem, vagy erőt gyűjtök?

2023.07.03. 20:00

Önfejlesztő előadást tartottak Csóron

Az utóbbi évek nehézségei, szorongásai egyaránt érintettek mindenkit. A témát Baranyai Klára mentálhigiénés szakember járta körbe vasárnap a Petőfi Sándor Művelődési Ház Közösségi Színtérben tartott előadása alkalmával.

Hajdú Marianna

A beszélgetés közben mesét is olvasott Baranyai Klára mentálhigiénés szakember, aminek tanulsága, hogy önmangunkon kell segítenünk.

Forrás: Levendula Természetjáró Egyesület

A szakember már nem először tett eleget a Levendula Természetjáró Egyesület meghívásának. Tavaly ősszel a stressz okozta betegségekről tartott előadást ugyanitt. A vasárnapi Kiégtem, vagy erőt gyűjtök? címet viselő előadásán a szakember egy önismeretfejlesztő kártyával fedte fel az elmúlt évek nehézségeit és szorongásait, valamint tanácsokat adott a stresszkezelésre és az erőforrások felismerésére. Az előadáson egy mesét olvasott, aminek a tanulsága teljesen egyértelmű volt: ha senki más nem segít rajtunk, akkor saját magunknak kell segítenünk.
A beszélgetés során kiderült, hogy a munkahelyi légkör és a személyes érzések rendkívül fontosak a stresszkezelésben és az erőforrások felismerésében és kiaknázásában. 
A résztvevők választottak egy kártyát a pakliból, amelyeknek aztán nagy jelentősége volt a beszélgetés során feltett kérdésekre adott válaszok megfogalmazásában. Három kérdést kaptak, amik arra vonatkoztak, hogy mit éreznek a munkahelyükkel kapcsolatban, miért szeretnek vagy nem szeretnek dolgozni  a munkahelyükön. A válaszok alapján a mediátor egy korábbi témájához, a stressz következtében kialakuló betegségekre is  visszautalva abban segített, hogy milyen erőforrásokat használhatnak fel ahhoz, hogy erőtartalékaikat képesek legyenek újra tölteni és azokat hatékonyan használni a mindennapokban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában