Úticél az Aranybulla Emlékmű

2023.07.09. 13:00

Nosztalgikus élményutazás a panoráma buszon

256-os típusú piros Ikarus busz gördült szombat délután a székesfehérvári Piac-téri buszpályaudvarhoz. Feltűnő dekorációjával, tetőnélküliségével azonnal odavonzotta a tekinteteket. Berregése pedig sokakban kelthetett nosztalgikus érzéseket arrafelé: de vajon mit keresett ott?

Kecskés Zoltán

Felszállni igyekvő utasok a kabrió buszra.

Fotó: Fehér Gábor

Igyekvő, illetve onnan távozó utasok a pályaudvaron – jól megszokott kép az Alba Pláza mellett. Helyi és helyközi buszok sorakoznak, ám egy, kitűnik közülük. A 2018-ban a Fung család által átalakított és felújított mintegy 30 éves piros Ikarus busz a turistákat várja. 

A panoráma buszt 2018-ban hozta létre a Fung család egy 30 éves Ikarus teljes átalakításával.
Fotó: Fehér Gábor

Ahogy azt Ligeti Bogitól, a Tourinform Iroda munkatársától, gyakornokától megtudtuk, a körülbelül másfél órás túra célpontja nem más, mint a város határában található Aranybulla Emlékmű, ahol kézzelfogható közelségebe kerül a történelem az érdeklődők számára, de az alkotást körülvevő természet, a lelket is megérinti.

Aki pedig hétvégén lemaradt volna a túráról, az ne bánkódjék, hiszen a retró kabrió busz egész nyáron szombatonként visszatér.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában