Dél-Fejér civilszervezetei összefogtak

2023.06.05. 14:00

Kerékpártúra és megemlékezés a Nemzeti Összetartozás Napján (videóval!)

Az Előszállási Ifjúsági Egyesület, Alsószentiván Községért Egyesület, Nagykarácsonyi Ifjúsági Egyesület és a Nagykarácsony Testvértelepüléseiért Egyesület (NaTE) különleges hétvégét tudhat a háta mögött. Az összetartozás érzése ismét a felszínre került.

Kecskés Zoltán

Az összetartozás érzése ismét a felszínre került: Kerékpártúra és megemlékezés a Nemzeti Összetartozás Napján.

Forrás: Egyesület

A NaTE a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából Kerékpáros Emléktúrát hirdetett. Ezen alkalommal a nagykarácsonyi Trianon keresztnél találkoztak az résztvevők, ahol tiszteletünk mécsesét elhelyezve, közös imádság után nyeregbe pattanva a szomszédos Előszállásra indultak kerékpárjainkon. Ezen a napon debütált a civilszervezetek megemlékező videója is.

– A néhány kilométeres út megtétele után az előszállási Trianon emlékhelyre érkeztek, ahol Kanik Péter az Előszállási Ifjúsági Egyesület elnöke már várta a Nagykarácsony Testvértelepüléseiért Egyesületet. Egy közös kis irodalmi műsorral emlékeztünk az 1920-as eseményre – tudtuk meg Szekeres Béláné elnök asszonytól, aki Kanik Péterrel együtt emlékeztetett miért is oly fontos évről évre emlékeztetnünk magunkat erre a napra:

Együtt emlékeztek meg a trianoni emlékműnél a szomszédos civilszervezetek.
Forrás: Egyesület

– Örömmel vettük a NaTe megkeresését, hogy településünket választották úticélként – vette át a szót  Kanik Péter – Azonnal jeleztem csatlakozásunkat a nemes cél érdekében és igyekeztem az alkalmat kihasználni és településünket bemutatni a túra résztvevőinek. Így történt, hogy a kis ünnepi megemlékezést követően meglátogattuk az előszállási Falumúzeumot, az előszállási "kastélyt", a Cifrakertben tettünk egy kellemes sétát és a nap zárásaként az Előszállási Egzotikus Állatparkban múlattuk az időt. Köszönjük, hogy minket választottak – zárta gondolatait.

Szekeres Béláné végül elmondta, minden határon túli baráti és "testvéri" kapcsolatukat szívből köszöntötték ezen a napon is. Hálás szívvel gondolnak mindenkire, akivel csak jó sorsuk összehozta és nem utolsó sorban szeretettel üdvözlték azt a jó viszonyt, amelyet a helyi és a szomszédos település civil szervezeteivel ápolnak az ott lakók.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában