Frissen Fejérből

2023.06.02. 17:00

Dél-Fejér civilszervezetei összefogtak

Az Előszállási Ifjúsági Egyesület, Alsószentiván Községért Egyesület, Nagykarácsonyi Ifjúsági Egyesület és a NaTe , Kanik Péter Egyesületi elnök felkérésére közösen készítettek a Nemzeti Összetartozás napjára megemlékező videót, amely vasárnap debütál.

Kecskés Zoltán

A szomszédos civilszervezetek jó kapcsolatot ápolnak egymással. Többször vettek része közösen hazai és nemzetközi programokon.

– Fontosnak tartjuk az összetartozást és összefogást ezért is készítettünk közösen a szomszédos civil szervezetekkel megemlékező képkockákat – mondta a feol.hu-nak Kanik Péter egyesületi elnök, aki hozzátette, hogy vasárnap közösen hajtják fejüket testvéreikkel az trianoni emlékmű előtt. Az Előszállási Ifjúsági Egyesület elnöke kiemelte, évente emlékeztetnünk kell magunkat arra, hogy mi történt 1920. június 4-én és üzenni a világnak, hogy a magyarokat nem lehet elnyomni azóta sem. Hiába a határok meghúzása, a tiltás, fenyegetés, zaklatás, hátrányos megkülönböztetés, mégis magyarul beszél, dalol és magyarul álmodik 15 millió honfitársunk. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában