Lesz itt minden Kálozon

2023.06.17. 14:00

Bagolytúra, nem csak éjszakai baglyoknak

Ha bagolytúra, akkor Káloz! De mit is takar ez pontosan? Ahogy Karácsony András, a kálozi faluház közművelődési szakembere mondta a feol.hu-nak: „kalandos éjszakai barangolást!” A nevezés már lezárult, telt ház várható!

Kecskés Zoltán

Egy újabb remek programmal készülnek Kálozon.

Fotó: Karácsony András

Honnan jött az ötlet és mit jelent a bagolytúra?

– A Bagolytúra ötletét Köőné Kolonics Erika kálozi lakos hozta egy távoli településről, Vas megyéből ahol ő is először mint résztvevő csöppent bele, majd pedig Kálozon mint szervező vállal szerepet már évről évre. A játék lényege egy éjszakai túra, amely során nyilak és fényvisszaverő csíkok mutatják az irányt, tíz állomáson teljesítenek feladatokat, és az ott összegyűjtött pontok alapján hirdetünk győztest. Az indulást megelőzően regisztrálnak a csapatok, egy kis ajándékot és egy tál babgulyást minden résztvevő kap. Viszont a babgulyáshoz a pogácsát a csapatok biztosítják.

Életük egyik legkalandosabb és legkülönlegesebb éjszaka vár a jelentkezőkre.
Fotó: Karácsony András

Milyen feladatokban kell helytállniuk a csapatoknak és hol lesz pontosan?

– Hogy hol lesz, arra nem válaszolhatok, legyen meglepetés. Annyit azért elárulhatok, hogy a július 29-i éjszaka felejthetetlen lesz és Káloz kül- és belterületén zajlik majd. A csapatok sem ismerik az útvonalat, játék közben derül ki számukra, hogy merre kell menni. És mivel 25 csapat van, ezért két irányba – egymásnak ellenkező – indítjuk a csapatokat 10 perces eltérésekkel. Akik pedig várakoznak az indulásra, vagy a végére azok egy fergeteges buliban tölthetik el a szabadidejüket. Játékos ügyességi feladatok mellett vannak gondolkodtató feladatok is. Nagyok sokféle játék van, évről évre újabbak, bár vannak visszatérők is.

„Pár napon belül betelt a 25 csapatos korlát."

Izgalmasan hangzik. Úgy tudom a nevezési határidő lejárt: mekkora volt az érdeklődés?

– Örömmel mondhatom, hogy a szokásos. Az első két nap 15-20 csapat jelentkezett, aztán pár napon belül betelt a 25 csapatos korlát. Nagyságrendileg 350 túrázó vesz részt és 30-40 segítő szükséges a zökkenőmentes lebonyolításhoz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában