Frissen Fejérből

2023.05.03. 12:06

Woodstock feeling a Szent Istvánban, avagy ilyen volt a bolondballagás 2023-ban (videó, galéria)

Cipőkanállal sem lehetett volna bepréselni még valakit a bolondballagás helyszínére, a Szent István Művelődési Ház emeleti termébe. A meteorológia heves esőzéseket jósolt, ezért a fiatalok egészsége védelmében rendezték meg a Szent István teremben a bolondballagást és a színpadi produkciókat.

Palocsai Jenő

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Szokásos módon kreatív ötletekkel, meglepő jelmezekkel érkeztek az érettségi előtt álló diákok a Liszt Ferenc utca sarkára, hogy a jelentkező 23 csapat megmérkőzzön a bolondballagáson a város által felajánlott fődíjakért. 

– Székesfehérváron már nagy hagyománya van a bolondballagásnak. Minden évben megrendezzük a diákok kedvenc programját, ez a végső megmérettetés, az érettségi előtt. Ilyenkor egy kicsit még kiengedhetik a gőzt és ők meg is teszik. Idén 23 csoport jelentkezett és többnyire hoztak magukkal programot, produkciót. A kiírás szerint két perces zenés műsorral készülhettek a fiatalok és ezeket most, a rossz időjárás miatt a Szent István Művelődési Házban adhatták elő – mondta Kopcsay Margit, a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ rendezvényszervezője. 

A produkciókat egy négytagú zsűri értékelte és az eredeti tervek szerint közülük hármat emeltek volna ki a végén, akik 150, 100 és 75 ezer forintos jutalmat kaptak volna a város felajánlásából. Ezzel szemben végül minden osztály nyert: az összes színpadra lépő csapatot 50-50 ezer forinttal támogatták, amivel így a bankett költségeihez járult hozzá az önkormányzat. 

A színpadon szólt pár szót Mészáros Attila is a fiatalokhoz. Az alpolgármester visszaemlékezett, hogy neki is szép emlékei vannak erről a nagy eseményről, majd jó bulizást, eredményes szereplést és sok sikert kívánt a közelégő érettségihez.     

Az esemény kezdetén már megalapozták a Szent István terem színpadán a hangulatot a dobbal, megafonnal és rezesekkel érkező utcazenészek. A nézőtéren nem voltak sem székek, sem padok, így mint igazi fesztiválozók, törökülésben ültek a nézők, akik többsége egyben fellépő is volt. Az egyik csapat tagjai Mickey egérnek, a másik pókembernek, légyölő galócának, vagy éppen kalóznak öltözött, míg a másik alakulat villódzó fényfüzérrel a nyakban a sufnirap zeneszámmal készült. A fiatalosan nyüzsgő, zajos forgatagban keveredtek a bajszos lányok, a balettszoknyás fiúk, a fekete talárok és a nővérkeruhában és fehér fityulában feszítő diákok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában