Kiderül a kis település nagy titka

2023.05.24. 15:30

Ismét megnyílnak a pincék Söréden

Egy régi hagyományt elevenítenek fel a hétvégén az 500 lelkes településen. Hosszú éveken át nagy siker volt a Pünkösdi Nyitott Pincék napja. Néhány év kihagyás után újra kiderül, a Móri borvidék kis településének nagy titka, vagyis, hogy milyen kiváló borok készülnek a Vértes lábánál.

Palocsai Jenő

Forrás: pexels.com

A Szőlőhegyért Alapítvány szervezésében újra elindul a Pünkösdi Nyitott Pincék borkóstoló. Május 28-án, vasárnap 13 órától már várják az érdeklődőket a Szőlőhegyen. Külön érdekessége a rendezvénynek, hogy időközben elkészült a Falu Pincéje, és annak mélyén bemutatkozási lehetőségre vár a Falu Bora, melyet a helyi közösség együtt szüretelt, préselt, kezelt, készített. Ezen présház udvarán lesz a kiindulópont a hosszú pincesor közepén. A borok mellett lesz szürke marha gulyásleves és nem marad el a lángos sem. A számtalan lehetőségből a következő pincéknél lehet inni. Végh Rudolf, Radics Lajos, Végh György, Nádfedeles pince, Brumbauer Ferenc, Takács Tamás, Hegedűs György, Szabó Imre, Keszi Tamás és Babóth Ambrus.

A megnyitó 14 órától kezdődik, a Csókakői Barkócaberkenye Néptánccsoport fellépésével, majd a MusiColore Énekegyüttes dalaival. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában