Az alkotás öröme

2023.05.14. 11:00

Horgolt figurákat mutat be a VMK Széna téri tagkönyvtár

Látványos horgolt figurák lepték el a székesfehérvári Széna tér 16. szám alatti épületet. A május 2-án nyílt kiállítás egészen egy hónapig tekinthető meg a VMK Széna téri tagkönyvtárában.

Kecskés Zoltán

Különleges kiállítás a VMK Széna téri tagkönyvtárában.

Forrás: Könyvtár

A nadapi Tüske Csilla gyűjteményével már több helyen is megfordult a megyénkben, most pedig Székesfehérváron mutat be egy válogatást. A többgyermekes édesanya autodidakta módon tanulta meg a horgolás művészetét még egy évtizeddel ezelőtt, internetes videók és könyvek segítségével. Eleinte a barátai gyermekeinek készített ajándékba, babacipőket, kiskalapokat, majd 2016-ban megszületett kislánya inspirálta a mese- és állatfigurák horgolására. Ezeket aztán sorban követték az amigurumi (kötött játékok) alkotások – tudtuk meg Tüske Gyulától, a Budai úti Tagkönyvtár vezetőjétől, aki emlékeztetett: az egyedi tárlatot egészen június 2-ig lehet megtekinteni a Széna tér 16. szám alatti épületben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában