Vérszívók elleni harc

2023.05.22. 13:30

A Velencei-tó összes településénél ekkor lesz szúnyoggyérítés

A Velencei-tó menti településeken is megkezdődik a szezon első szúnyoggyérítése. Földi kémiai irtás lesz itt is, s noha emberre, azt mondják, ártalmatlan, azért pakoljunk be mindent és csukjuk az ablakokat. Egy este alatt letudják a teljes térséget.

S. Töttő Rita

Fotó: Török János / MW

Az érintett önkormányzatok tájékoztatása szerint Sukorón, Nadapon, Gárdonyban, Kápolnásnyéken és Velencén is május 23-án, azaz kedden este, napnyugta után lehet számítani földi szúnyoggyérítésre. Ezen a területen is Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szert, illetve Deltasect Plus 20 ULV szúnyogirtó koncentrátumot használnak, amely, a tájékoztatás szerint kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, semmi másra nem veszélyes. S noha hamar lebomlik, azért azt javasolják, a kertből vigyék be a játékokat, ételt, italt, evőeszközt, ruhákat beltérbe, s az ablakokat, ajtókat csukják be a „permetezés” idejére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában