Frissen Fejérből

2023.05.03. 15:00

A megyei kórház az idei Ultrabalaton egyik támogatottja

Rekordszámú jelentkezés érkezett a május 5-én, pénteken induló és május 7-ig, vasárnapig tartó XVII. NN Ultrabalatonra: 22 ezren vesznek részt a tavat megkerülő, egykörös versenyen.

Szanyi-Nagy Judit

A Balatont kerülik meg a futók

Fotó: Koncz György / Nemzeti Sport (illusztráció)

"Az Ultrabalaton Közép-Európa legnépszerűbb futóversenye is egyben, amelyet egyéniben, váltóban, futva, vagy bringával teljesíthetnek a résztvevők" – derül ki az esemény honlapjáról. A szervezők arról tájékoztatták az MTI-t, hogy a 211 kilométeres távnak 250-en vágnak neki egyedül.

Mint a közleményben megírták, a BioTechUSA cégcsoport és az Ultrabalaton hagyományos közös jótékony kampánya keretében idén ötödik alkalommal biztosítják a lehetőséget a résztvevők számára, hogy időmérő chipjeik letéti díját visszaváltás helyett jótékony célra ajánlják fel, vagy tetszőleges összeget adományozzanak. Idén egészségügyi intézményeket és kórházi osztályokat lehetett kedvezményezettként javasolni. Támogatásban a három legtöbb szavazatot kapott intézmény részesül, így a Peter Cerny Alapítvány (Budapest), a Bethesda Gyermekkórház (Budapest) és a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház.

Előzmények:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában