Frissen Fejérből

2023.04.02. 15:30

Príma felhozatal a Fekete Sasok veterán és motoros börzéjén Polgárdiban

– A legtöbb autót én hoztam – szögezi le mosolyogva a budapesti Róbert. És senki sem tud vele vitába szállni. A standján ugyanis több száz makett kisautó sorakozik. A gyűjtők csak ámulnak-bámulnak, s csettintenek: Ez az! Az egyik apuka még csemetéjét is lefölözi: egyik csodát a másik után ragadja meg mohón.

V. Varga József

Igazi motoros kavalkád vasárnap délelőtt a polgárdi benzinkútnál

Fotó: VVJ / FMH

Polgárdi kapujában, a 7-es főút melletti benzinkútnál – a körforgalomnál – vasárnak délelőtt még a parkolókban is hét nyelven beszélő alkatrészeket kínálnak az árusok. Sokan megfutottak a Fekete Sas Motoros Nemzetség szezonnyitó tavaszi veterán és motoros börzéjére. Motorosok, autósok, kereskedők, vásárlók és nézelődők. Vasak és népek. A felhozatal príma!

– Hatan-nyolcan – a távolabbról érkezők közül – már szombaton kora este letáboroztak nálunk – meséli az egyik főszervező, Horváth Péter, de már fut is. Forgalmat irányítani, eligazítani, néhány szót váltani ősz óta nem látott szelíd motoros barátaival. – Előzetesen legalább kilencvenen foglaltak területet a standjuknak, most kilenc órára már jóval száz fölötti a létszámuk.

Sándor (b2) 1961-es évjáratú Pannóniája hamar új gazdára talált
Fotós: VVJ  / FMH

– Mi, régi motorosok már nagyon vártuk a tavaszt – büszkélkedik Kawasaki gépével István, aki Szekszárdról érkezett kétkeréken Polgárdiba.

– Itt tükröt tartunk a valóságnak – mutatja kacsintva a veretes bútordarabot a helyi illetőségű Krizsanyik István. Régiségeit egy német tévéscsoport is megcsodálja, hamar üzletet kötnek: a nyáron jönnek hozzá forgatni.

Sándor, Dombóvárról először tette tiszteletét a Fekete Sasoknál, de vígan közli, máskor is jön. Csillog a szeme, ahogy mondja: 1961-es évjáratú piros Pannóniája máris új gazdára lelt.

„Ezt nézd, kiskomám!” – a kisautó maketteket fekete macska vigyázta
Fotós: VVJ / FMH

A 83 éves, sümegi Jeszenszky Antal (az egykori híres-neves krosszbajnok) visszajáró, kedves vendége a polgárdi börzéknek és motorostalálkozóknak. Pannónia és Simson alkatrészeket kínál, de sokan böngészik „ős” Autó-Motor magazinjait is.

Egy szépséges Yamaha!
Fotós: VVJ / FMH

– Tavaszi veterán és motoros börzénket – hagyományainknak megfelelően – a nyári és az őszi követi majd. Terveink szerint július elején a Pannónia márkatalálkozót más márkákkal is kibővítjük, július végén pedig újra a Fekete Sas Party nemzetközi motorostalálkozónk zúz majd ezerrel! – újságolja lapunknak Polácska Marcsi, a motoros nemzetség elnöke.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában