Szülői felkészítés

2023.04.06. 20:21

Mit kell tenni, ha gyermekünk hirtelen rosszul lett? – Gyermek-elsősegélynyújtó oktatást tartottak Fehérváron

Gyermek-elsősegélynyújtó oktatást tartottak április 6-án, csütörtökön a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtárban.

Déri Brenda

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az oktatást, amelynek elsősorban az a célja, hogy felkészítse a szülőket a hirtelen fellépő rosszullétekre, balesetekre, Bartha Balázs mentőtiszt tartotta. A szakember elmondta, hogy az alap ismeretek a legtöbb embernél adottak, hiszen ma már szinte minden szülő rendelkezik jogosítvánnyal, így nem okozhat nehézséget az elsősegélynyújtás és az újraélesztés. Az általa elmondottak és bemutattak is ezt veszik alapul. Ennek ellenére sok szülő sokkos állapotba kerülhet és nem tud megfelelően reagálni, ha azt tapasztalja, hogy kisgyermeke valamitől hirtelen rosszul lett. Bartha Balázs oktatásával pedig éppen ezt szeretné kiküszöbölni és megtanítani a szülőknek, hogy hogyan kell reagálni ilyen esetekben. Az érdeklődők konkrét példákon át is megtudatták, hogy mit ajánlott tenni, ha a gyermek félrenyel, megégeti magát vagy éppen idegen test kerül a nyelőcsövébe.

Fotós: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

 A mostani gyermek-elsősegélynyújtó oktatás volt az első alkalma annak az előadás-sorozatnak, amelyet az Egészségfejlesztési Iroda szervez. Kosik-Huszár Anna, pszichológustól még a helyszínen megtudtuk, hogy az előadás-sorozatot három különböző időpontban tartják meg, amely azért fontos, hogy azok a szülők is részt vehessenek az oktatáson, akiknek esetleg nem volt alkalmas a mostani alkalom. Majd hozzátette az Egészségfejlesztési Iroda kiemelt figyelmet fordít a szülőkre, a gyermekvállalásra és a várandósságra, így a gyermek-elsősegélynyújtó oktatás mellett egyéb programokat is szerveznek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában