Frissen Fejérből

2023.04.23. 13:00

Mesék a Velencei-tóról - bárki megírhatja történetét!

Mesék a Velencei-tóról címmel meseíró pályázatot hirdet a Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola.

S. Töttő Rita

Forrás: Illusztráció: FMH-archív

Korosztályi megkötés nélkül, egyének, csoportok és családok jelentkezését is várja a Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola Mesék a Velencei-tóról című meseíró pályázatára. A kiírás szerint a mesék szólhatnak a tó környékének épített vagy természeti örökségeiről, híres lakosairól, szülötteiről, de akár a fontosabb hagyományokról is. De akár a Velencei-tó térségében játszódó történeteket is megírhatják a pályázók. A 11-es betűméretet használva maximum 18 ezer karakter (szóközökkel együtt) lehet a mese, de minimum legyen 9 ezer karakternek kell lennie – szögezték le a szervezők a kiírásban.

A mesék beküldésének határideje Benedek Elek születésnapja, azaz szeptember 30-a. Addig tehát van idő kitalálni a főhősök karakterét, a történetet és akár a csattanót is! A pályamunkával együtt be kell küldeni a hozzájáruló nyilatkozatot, amely ide kattintva megtalálható. 

A legjobb 15 mese bekerül a készülő Mesék a Velencei-tóról című, gazdagon illusztrált kötetbe is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában