Frissen Fejérből

2023.04.22. 07:33

Íme, az idei eddigi legszebb naplemente a Velencei-tavon

Az idei esztendő eddigi talán legszebb naplementéjében „fürödhettek” a vízimadarak a Velencei-tónál pénteken este. A narancssárga napkorong így tükröződött a tóban, s mutatta meg egyik legszebb arcát.

S. Töttő Rita

Ehhez nem kellenek szavak

Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

Igaz, hogy a Velencei-tó minden évszakban képes újat mutatni, de a jó idő beköszöntével egyre több szabadtéri program is szervezhető a térségbe. A kevésbé felhős időszakokban például a Sarvajc-kereszt és a mellette található kilátópont nyújthat csodálatos rálátást a térségre – s nem mellesleg a Velencei-tó vízi világának egy madártávlati szeletére is. 

Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap 

Székesfehérvártól csupán pár percre, még a gárdonyi városhatár előtt található ez a kerékpárosok számára is ideális megálló, ahol pénteken este életre szóló ajándékot kapott az, aki felsétált a kilátóra a naplemente idején. Mintha csak a napban fürdött volna a tó madárvilága, a vöröses-narancs víztükröt csupán a nádas és a fel-felszálló madarak törték meg.

Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában