Olvasó

2023.04.03. 09:40

Életveszélyben a fehérvári járdákon?

Észrevették, hogy egyre többen vagyunk a járdán? Egyre sebesebben, egyre halkabban suhan rajta, aki teheti. Aki meg csak úgy közönségesen gyalog jár, az félreugrál; ha kanyarodni készül, hátranéz, mint egy sofőr, mert életben akar maradni. Kerékpárok, zsíroskenyér meghajtású és motoros rollerek, villanyrobogók, mozgáskorlátozottak motoros fotelei, egykerekűek – és a gyerekek futóbiciklijét még nem is soroltam. Mindenki a járdán rohan!

Várnainé Juhász Ilona (olvasó)

Fotó: Sinkó Viktória / Feol.hu

Arról hallottam, hogy nem festhetik újra a kerékpárutat és a járdát elválasztó fehér csíkot az aszfalton. De így ki ismeri ki magát a felfordulásban? Ki az aki rendet tehetne? Ki tanítja meg a járókelőt és a járdán száguldót, melyik oldalt kell használnia? A kerékpársáv szépen piroslik az úttest szélén, mégis meglett férfiak bringáznak totyogó gyerekek, nénik-bácsik és kutyák között. Látták már, mi a helyzet a lakótelepeken, a kertvárosban? És még nem beszéltünk a két apró keréken az autók között imbolygó rolleresről …

Van már annak 20 éve is, hogy gyakran haladtam át este autóval Sárbogárdon. Nagyon furcsa volt: minden biciklin világított a lámpa! Lehet, hogy egy belevaló rendőrkapitány tehetett róla? (Milyen kár, hogy azóta elmúlt!) Nem a rendőrségnek kéne a sarkára állnia itt is?

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában