Csak kicsit arrébb költöztek

2023.03.29. 12:00

Nem tűnt el a vadvilág Fehérváron az Alsóvárosi rétről: lebuktak a kíváncsi őzek! (videó)

Az Alsóvárosi réten javában zajlanak az erdősítési, parképítési munkálatok, ám jó hír: ennek ellenére sem tűnt el a vadvilág a környékről. Csak kicsit arrébb költözött: az őzek idén is visszatértek Székesfehérvár belterületére.

S. Töttő Rita

Fotó: S. Töttő Rita / FMH

A vasútvonal egyik oldalán javában dolgoznak a szakemberek azon, hogy parkosított teret hozzanak létre a Maroshegyen és Tóvároson élők számára. A munkálatok miatt folyamatosan van emberi jelenlét a területen, ezért a korábban ide tévedt őzek bizony erre a környékre nem merészkednek többet – gondolhatja a lakosság. Az igazság azonban az, hogy mégiscsak visszatért a vadvilág, igaz, kicsit arrébb költözött. A vasútvonal túloldalán érintetlen a mezős-bokros terület, mely felett továbbra is zúg és duruzsol a Balatoni úti forgalom. Az őzek itt kíváncsiskodnak manapság, gyakorlatilag pár méterre a forgalomtól. Az autósok persze nem láthatják őket, mert vastag bozótos, nádas terület választja el tőlük az állatokat. Ezúttal két kis őzre lettünk figyelmesek a réten, ahol a felszíni víz is szépen megáll, így a vadvilág tollas látogatói és szívesen jönnek ide táplálkozni, pihenni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában