Lehullt a lepel

2023.03.02. 13:00

Hoppácska! Kiderült a mezőszilasi Téltemető Forgatag programja!

Ahogyan arról korábban már beszámolt a feol.hu, a Mezőszilasi Hagyományőrző és Faluvédő Egyesület igencsak látványos eseménnyel jelentkezik március 4-én: mohácsi búsok érkeznek a településre. A minap pedig lehullt a lepel programokról is.

Kecskés Zoltán

Életképek a mohácsi busójárásról.

Fotó: Kecskés Zoltán

„Mit szólnátok ahhoz, ha azt mondanánk, hogy nem kell elmenni Mohácsig, hogy „igazi” busókat lássatok? Ugyanis március 4-én eljönnek hozzánk is Mezőszilasra, sőt még a Dunavkinje Tamburazenekar is velük tart.” – olvasható volt előzetesen a Mezőszilasi Hagyományőrző és Faluvédő Egyesület felhívásban. Lássuk, mit főztek ki erre a jeles napra.

A programok nagy részének a Piactér ad otthont, ahol kísérőprogramként kirakodó- és kézművesvásár várja az érdeklődőket a környékbeli kézműves termékekből. A hivatalos megnyitó 11 órakor kezdődik, melyet 11:30-tól látványos felvonulás követ a Piactér - Petőfi utca - Fő utca -Somogyi utca - Rákóczi Ferenc út - Zárda utca - Németh László utca - Kígyó utca - Széchenyi út - Balatoni út - Tábor utca - Jókuthy utca - Mártírok útja - Piactér útvonalon.  A menetben a meghívott néptáncegyüttesek és környékbeli lovasok mellett, a Mohácsról érkező Busók és sokac lányok is ott lesznek – végig zenés kísérettel. A  talpalávalót a Dunavkinje Tamburazenekar szolgáltatja.

Akiknek ez nem lenne elég, azoknak a délutáni és esti kínálat is hoz bőven látványosságokat. A Piactéren 13 órától hagyományőrző lovasbemutatók, táncház a mohácsi busókkal, valamint a néptánccsoportok bemutatói szolgáltatják a szórakozást. Este pedig 21 órai kezdettel következik a busóbál a helyi közösségi háznál (Petőfi utca 58.), majd 22 órakor az nap megkoronázásaként elégetik a kiszebábot.

Kedvcsinálóként pedig egy videó a mohácsi eseményről:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában