Frissen Fejérből

2023.03.22. 15:27

Énekszótól volt hangos a Kodály

Bartók Béla születésnapjához kapcsolódóan ma rendezte meg a társaséneklési versenyt a Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és AMI. A háromfős zsűri közel 80 duettet, triót, kánont és kórusművet hallgatott végig. Az iskola diákjai alkotta kamaracsoportok előadását a verseny végén arany, ezüst és bronz minősítéssel jutalmazták.

ÖKK

Forrás: ÖKK

Éppen 30 évvel ezelőtt kezdődött a társaséneklési verseny története. Bartók Béla születésnapjához kapcsolódva 1993-ban először két szólamban daloltak a diákok, majd egy idő elteltével a megmérettetés társaséneklési versennyé szélesedett. A járvány miatti több év kihagyást követően idén újra színpadra állhattak az énekes csoportok a VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Házban.

Köszöntőjében Ferschné Várnai Timea igazgató elmondta, hogy nagy örömmel készültek, hiszen ez a nap ünnep, a tehetség napja az iskola életében. A gyerekek számára ez egy komplex kihívás, hiszen bár ketten, hárman, négyen, sokan állnak ki a színpadra, ám az egyéni felkészülésnek is nagy szerepe van.

Forrás: ÖKK

A zsűritagok Ferschné Várnai Timea, Kapásné Lévai Edit, a Kodály iskola nyugdíjas pedagógusa, karvezető, Kneifel Imre ének-zene tanár, karnagy és Marouan Benabdallah koncertzongorista közel 80 produkciót hallgatott végig. A diákok három korcsoportban (alsó tagozat, felső tagozat, gimnázium) léptek fel. Az első bemutatót követően a zsűri tagjai osztották meg tapasztalataikat az indulókkal. A társaséneklési versenyen való részvételhez három fontos dolog nélkülözhetetlen: a bátorság, a felkészültség és a társakra való odafigyelés – mondta Kneifel Imre, aki örömét fejezte ki, hogy a hosszú szünet után ilyen sokan vállalták, hogy kiállnak énekelni. Kapásné Lévai Edit az énekléssel, az együtt énekléssel járó jó érzésről, annak öröméről szólt, és arról, hogyan hat mindez a közönségre. Az iskola diákjai alkotta kamaracsoportok előadását a verseny végén arany, ezüst és bronz minősítéssel jutalmazták.

Forrás: ÖKK

A helyszínen azt is megtudtuk, hogy a Nyers Annamária vezette, ötödik és hatodik osztályos diákokból álló Kodály Zoltán Gyermekkar április 4-én méretteti meg magát a 18. Budapesti Nemzetközi Kórusversenyen. Szerdai fellépésük a diáktársak és a szülők előtt volt a nyílt főpróba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában