Közösségformáló esemény

2023.03.16. 08:00

Elszármazottak is visszatértek Kálozra, hogy játszanak egy jót!

Újabb telt házas rendezvényt tartottak a kálozi faluházban. Az intézmény közművelődési szakembere, Karácsony András, egy szigetmonostori ötletből táplálkozva a településen felélesztette a kocsmakvízt, ami pillanatok alatt belopta magát az itt élők szívébe. Már a negyedik fordulót tartották néhány nappal ezelőtt.

Kecskés Zoltán

Nem kérdés a kocsmakvíz sikeres Kálozon: ismét telt ház!

Forrás: Faluház

–  Újabb sikeres fordulót tudhatunk magunk mögött a kocsmakvízből Kálozon. A csapatok száma nem változott, sőt a csapatnevek is ugyanazok voltak, ám jó volt látni új arcokat a társaságokban. Tapasztalni lehet, hogy a csapatok egyre komolyabban veszik a felkészülést, ennek következményeként is betudható, hogy elszármazott fiatalok is csatlakoztak a régi barátok, vagy éppen a szüleik csapatához, hogy erősítsék őket – kezdte beszélgetésünket Karácsony András, majd a részletekre is kitért:

Ismét a Másnap FC csapata győzött, így négy forduló után vezetik a bajnoki tabellát!

– A már megszokott témakörök – mint például a logika, matematika, irodalom –, mellett újak is megjelentek. Így voltak kérdések például a gasztronómiából is, de nagy sikert aratott a filmzenék témaköre is. A szoros versenyt ismét a Másnap FC nyerte, akik egyébként jelenleg vezetik is a bajnokságot az eddig szerzett pontok összesítése alapján. Második helyen a Vad Turgenyev és a Maszatosak, míg a harmadikon a SZANA csapata végzett – fogalmazott a  közművelődési szakember.

A kvízesten Kis Betti és Mészáros Hajni segédkezett.

A díjazásról még nem esett szól. Mint megtudtuk, oklevél, illetve emléklap minden csapatnak jár, valamint a Top 3-ban végzett társaság egy-egy üveg italt vihetett haza, valamint a főszervező (Karácsony András) felajánlásából 3d nyomtatóval készített kis érméket is kaptak. Az első helyezettek ezen felül 3d nyomtatott kupát kapnak, mely mindig más más színű.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában