Vigyázat! Trükkös bádogosok!

2023.03.13. 07:00

“Csatornacserés" trükkel próbáltak meg pénzt szerezni Martonvásáron

Újabb nyerészkedők jelentek meg az utcákon, ezúttal a bádogozással próbálkoztak.

Kecskés Zoltán

Trükkös bádogosok jelentek meg Martonvásár utcáin.

Fotó: LL/DN Archív

A Martonvásár INFÓ elnevezésű csoportban az egyik lakó hívta fel a közösség tagjainak a figyelmét arra, hogy egy sötétkék Ford Transittal járják a kisváros lakóházait a trükkös bádogosok. Becsengetnek, majd szóvá teszik a ház ereszcsatornájának állapotát. Kisebb összegért ígérik a munka elvégzését, ami köszönő viszonyban sincsen ahhoz, amit a végén kérnek. A bejegyzés írója hozzáteszi, hogy a háromfős társaság nagyon erőszakos – ahogy ő fogalmazott –, szándékosan félrevezetnek és "mire kettőt pislogsz" már le van szedve a csatorna a házadról. Végül kijelenti, hogy a rendőrség tud az esetről.

Megkerestük a vármegyei rendőr-főkapitányságot, hogy foglaljanak állást az ügyben, emellett pedig kérésünkre hasznos tanácsokkal is szolgáltak válaszlevelükben. 

– Megkeresésére válaszolva tájékoztatjuk, hogy az elmúlt időszakban válaszadásunkig (március 10.) a rendőrségre egy alkalommal érkezett bejelentés az Ön által megjelölt körülményekkel kapcsolatban. Március 8-án délelőtt egy férfi arról értesítette a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját, hogy szülei martonvásári családi házához két-három férfi csatornacsere céljából kiszállt, majd mivel a munkát félbeszakítva az előzetesen megbeszélt árnál magasabb összegű áron folytatták volna a tevékenységüket, nézeteltérés alakult ki közöttük. A járőrök kiérkezésekor a felek már megegyeztek, így anyagi kár és sérelem senkit sem ért, hatósági eljárás nem indult.

Kérjük, hogy az ingatlanok és a vagyonmegóvás érdekében fogadják meg a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság alábbi prevenciós tanácsait:

– Legyenek bizalmatlanok az idegenekkel szemben! Lakókörnyezetükre és a szomszédok biztonságára is fordítsanak figyelmet.
– Amennyiben mégis üzletet kötnek idegennel, legyenek óvatosak, és ne legyenek egyedül!
– Figyeljék meg és jegyezzék fel a hívatlan idegenek járművét, rendszámát, mozgását, a gyanús alakok személyleírását.
– Váratlanul érkező, gyanús idegenek megjelenésekor hívják a rendőrséget a 112-es segélyhívó számon.

Vezető képünk illusztráció!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában