Gyönyörű felvételek

2023.03.26. 19:00

Babos Rita újabb fotói a National Geographic oldalán

Babos Rita fehérvári amatőr természetfotósunk újabb képei kerültek ismét nagyobb nyilvánosság elé. Nem is akármilyen platformra: a National Geographic nap képe (Önök küldték) rovatában kapott helyet a Kötelékben és a Násztánc című fotója.

Horváth-Buthy Lilla

Fotó: Babos Rita

A búbos vöcskök násztánca Székesfehérvár, Sóstón - a Natgeo oldalán a képaláírásban ez olvasható. "Csőrükben a felszínre hozott növényi részekkel kiemelkedve, tetszetős tollgallérjukat kitárva, a vízfelszín tetején begyüket egymásnak feszítve történik a szertartás." 

Fotós: Babos Rita

A másik képen pedig a böjti récék egy csapatának szárnyalása látható, a helyszín ugyanaz. Mint írták: " Ez a kis termetű, sajátos megjelenésű réceféle nevét onnan kapta, hogy március elején érkezik vissza hazánkba, a húsvéti ünnepkör előtti böjt időszakában, vagyis megnevezése ellenére nincs köze a kereszténység legnagyobb ünnepéhez."

Babos Rita a két megjelenéshez, és a képek főszereplőihez közösségi oldalán annyit fűzött hozzá: - Élmény volt látni és megörökíteni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában