Szombat délelőtti program a családnak

2023.03.24. 16:30

Alkoss Martonvásáron, akár egy igazi művész!

Nem akárki érkezik a Piac + Program keretében a Brunszvik-Beethoven Kulturális Központba. A Fejér Termék 2020-as pályázat győztese, Halminé Göcs Katalin kerámiakészítő foglalkozásán vehetnek részt az érdeklődők.

Kecskés Zoltán

Munka közben. Ősi technikával, ősi motívumokkal dolgozik Halminé Göcs Katalin.

Fotó: Archív/Nagy Norbert

Az Ercsiben élő családanya kiskora óta rajong a kézzel készített edényekért. Mindez odáig vezetett, hogy 2012-ben, Ercsiben megalapította a Csudacserép Fazekasműhelyt, majd munkájának elismeréseként Fejér Termék díjban is részesült. Volt szerencsém magam is megtekinteni „munkahelyét", ahol egyedi formavilágú, őrségi díszítésű, fazekas zöld és barna produktumai őrzik a magyar hagyományokat, de a fiatalosabb, bordó színvilág is helyet kap készletein. Halminé Göcs Katalin lelkesen készül a szombati napra is, melynek témája, a húsvét.

– 9-12 óráig bárki benézhet hozzánk, ahol minden érdeklődő mindenféle előképzettség nélkül saját kezűleg megalkothatja könnyedén a húsvéti díszét. Szombaton húsvétra készülve kis nyuszikát fogunk készíteni. Az elkészült alkotásokat a következő 1-2 hétben kiszárítom, kiégetem, lefestem, és reményeim szerint mindenkinek már az ünnepi asztalát fogja díszíteni húsvétkor. Várunk mindenkit szeretettel! – mondta a feol.hu-nak az elismert szakember.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában