Irány Martonvásár!

2023.03.17. 08:30

A várak szerelmeseinek szinte kötelező program

Magyar várakat, kastélyokat, kastélykerteket népszerűsítő utazó kiállítás érkezett Martonvásárra. Az ingyenesen megtekinthető tárlaton, pénteken és szombaton 10-16 óráig várják az érdeklődőket.

Kecskés Zoltán

Már Tessely Zoltán országgyűlési képviselői is meglátogatta a Várak és kastélyok kiállítását.

Forrás: Tessely Zoltán / Facebook

Különleges programra hívta fel a figyelmünket a MartonKult, ugyanis otthonukban, a Brunszvik-Beethoven Kulturális Központban hihetetlen utazáson vehetnek részt az érdeklődök. Mint mondták, a várak szerelmeseinek szinte kötelező program!

A roadshow keretein belül 40 várat, kastélyt tudnak VR  szemüveggel bejárni a résztvevők, illetve színes kiadványok formájában szintén megtekinthetőek a csodás építmények. A program része egy  kvíz is, amit biztosan helyesen tudnak kitölteni, ha előtte megnézik a valósághű felvételeket.

Különleges világba csöppenhetünk a BBKK-ban.
Forrás: MartonKult

A térség országgyűlési képviselője, Tessely Zoltán csütörtökön járt BBKK-ban, hogy saját szemével lássa ezt a nem mindennapi, magyar várakat és kastélyokat népszerűsítő programot. VR-szemüveget húzott, vagy éppen a kiállítás közreműködőivel beszélgetett.

Szombaton akár duplán megéri Martonvásár legszebb terére látogatni, ugyanis nem csak a már említett kiállítás tekinthetik meg az érdeklődők 10 órától egészen 16 óráig, de a Piac + Program keretében, délelőtt rétest is süthetnek. Zenél a "11-es szoba" együttes.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában