Csíz!

2023.03.06. 13:13

A Google autói ismét Fejér vármegyében fotóznak

Az adatbázis frissítésének céljából indulnak ismét útnak a kamerával felszerelt járművek március 11-én.

Elekes Gergő

Fotó: Török János / MW

Amint az a Google közleményében olvasható, a népszerű Google Utcakép autói tavasszal újra visszatérnek a magyar utakra, az előttünk álló hónapokban Magyarország számos városát érintik majd. A "túra" célja, hogy frissítsék a városok, utak és autópályák nézetét a Google Térképen.

A különleges kamerákkal felszerelt járművek március 11-én kezdik meg munkájukat, és felbukkannak többek között Sopron, Székesfehérvár, Szekszárd, Pécs, Veszprém, Ajka, Békéscsaba, Szeged, Karcag, Debrecen és Tiszaújváros utcáin. Legutóbb tavaly ősszel futhattunk össze velük.

Amint az köztudott, a képek közzétételét megelőzően egy algoritmus elhomályosítja az emberek arcát, illetve a rendszámokat, így azok nem lesznek beazonosíthatók, a magánéletükhöz való joguk nem sérül. Azt azonban már kevesebben tudják, hogy a Street View lehetőséget kínál a felvételek közzétételét követően is további részletek (egyének, házak, autók) elhomályosítására, ezt a képek jobb alsó sarkában található „Hiba bejelentése” gombra kattintva lehet igényelni – írja a vezess.hu.

A részletes útvonalakat a Google oldalán is nyomon követhetjük.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában