Térkép

2022.09.19. 20:00

Frissül a virtuális utcakép Fejér megyében

A napokban újra megyénk útjait és utcáit járta a Google Street View autója, hogy panorámaképeket készítsen egyedülálló szolgáltatása, az Utcakép Térkép számára.

Tóth Sándor

Forrás: Shutterstock

A Google közleménye szerint még tavasszal indultak el különleges technikával felszerelt járművei az országban. Egy sor várost bejártak újra, az ország nyugati részén Sopront, Székesfehérvárt, Szekszárdot, Pécset, Veszprémet, Ajkát; keleten pedig Békéscsabát, Szegedet, Karcagot, Debrecent és Tiszaújvárost, valamint a felsoroltak környezetében található településeket érintették.

Meglepetésszerű élmény összetalálkozni a tetejére szerelt speciális kamerákkal és lézerrel rendelkező autóval. Mi éppen a Szabadbattyánt és Úrhidát összekötő úton haladtunk, amikor szembejött velünk a Google gépkocsija. Ezt követően már a közösségi médiában is olvashattunk a jelenlétéről. Voltak, akik a házuk előtt állva vagy az utcán észlelték az elhaladó autót.

Forrás: Pinterest.com

A Google projektjének köszönhetően folyamatosan frissülnek a Google Térkép Utcakép szolgáltatásának felvételei Fejér megyében. Tekintettel arra, hogy vannak olyan települések is, ahol még a korábbi években felvett képanyag szerepel. Viszont ha az interneten rákeresünk Székesfehérvár valamelyik utcájára, ott már a mostani, 2022 augusztusi virtuális utcaképet láthatjuk. Mint ismert, Magyarországon a Google Utcakép Térkép szolgáltatása 2013 óta elérhető. Azóta rendszeresen frissítik a képanyagot, biztosítva, hogy a valós állapotot tükrözzék a 360 fokos panoráma felvételek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában