Több évtizedes hagyomány

2023.02.03. 10:48

Ultibajnokságra várják a tókörnyékieket

Több évtizedes hagyománya van Agárdon az ulti kártyajátéknak. Csóbor Jenő borász, az agárdi ultisok motorja most ismét versenyre invitálja az ulti szerelmeseit. Bajnokságra készülnek.

S. Töttő Rita

Fotó: FMH-Archív / PT

Február 11-én, 13 órától az agárdi Kaptárban (Gárdonyi utca 34-38. szám alatti szolgáltatóház) személyesen lehet jelentkezni a 34. agárdi ultibajnokságon való részvételre. A rendezvényen bárki megmérettetheti magát, a fődíj pedig nem más, mint a Peregovits-vándordíj.

- Idén 34. alkalommal szervezzük meg az ultibajnokságot Agárdon – árulta el a feol.hu-nak Csóbor Jenő, s hozzátette: - Annak idején nagy ultis társaság volt itt a környéken, Peregovits Karcsi bácsi iskolaigazgató vezényletével. Ő kérdezte akkor, 34 éve, miért ne mérettetnénk meg magunkat a környékbeli ultisokkal? Először csupán huszonöten voltunk, de a bajnokság fénykorában összejött akár egy negyvenfős verseny is. A mai fiatalok sajnos nem nagyon játszák ezt a kártyajátékot, így a bajnokságokon való részvétel visszaesett. Általában tíz-húsz fő szokott versenyezni a kupáért.  

A Peregovits-vándorkupát maga Peregovits Károly iskolaigazgató ajánlotta fel kezdetekkor – tudtuk meg Csóbor Jenőtől, ahogy azt is: azóta mindig felvésik rá az aktuális nyertes nevét. A szombati bajnokságra tókörnyéki versenyzőket várnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában