Frissen Fejérből

2023.02.16. 15:00

Soha nem látott érdeklődés övezi a kislángi kolbásztöltő-fesztivált!

A különböző disznóságok birodalma lesz Kisláng, ugyanis február 25-én minden idők legnagyobb kolbásztöltő-fesztiváljára készülnek a derék szervezők. Rumpler Tibor polgármesterrel és ötletgazdával madarat lehetett fogatni, amikor megtudta, mintegy ötvenen jelentkeztek az idei versenyre.

Kecskés Zoltán

Hetedhét országra szóló lakoma lesz Kislángon.

Fotó: Nagy Balázs /Új Néplap

2011-ben rendezték meg először a kislángi kolbásztöltő versenyt, idén pedig már a tizenkettedikre készülnek a község faluházánál – summázta nagy örömmel Rumpler Tibor polgármester, az újkori hagyományt teremtő kislángi kolbásztöltő-fesztivál ötletgazdája. Mint mondta, soha ennyien még nem jelentkeztek a megmérettetésre! A településvezető, elárulta, hogy lesz itt minden, mi szem-szájnak ingere, minden lakót és érdeklődőt szeretettel várnak.

– Hatalmas öröm, hogy ennyi csapat jelezte részvételét. Ötven még gombócból is sok, így minden bizonnyal nehéz gyomra lesz a zsűrinek – jegyezte meg viccesen a faluvezető, aki hozzátette azt is, hogy nem csak a megyéből, de az ország különböző pontjáról érkeznek majd társaságok a jeles eseményre. Domokos László erdélyi származású színész, pedig sztárséfeket meghazudtolva készíti el a székelyföldi különlegességeket. Minden lakót és érdeklődőt szeretettel várunk! – tette hozzá Rumpler Tibor.

Annak is igyekeztünk utánajárni a szervezőknél, hogy pontosan honnan jönnek a kolbásztöltő „mesterek". Mint megtudtuk, a címvédő Fejér megyei Nővérkék mellett Kisláng, Soponya, Káloz, Mezőszentgyörgy, Lepsény, Aba, Polgárdi, Bodajk, Dég is képviselteti magát, de érkeznek Ajkáról, Felsőzsolcáról és Miskolcról is.  

Ami pedig a programot illeti: A disznóvágás 8 órától kezdődik, melyet 10 órától a kolbásztöltő verseny követ – végig zenés kísérettel. Az egész napos jókedvről Horváth Gellért és Juhász József gondoskodnak. 13 órától jöhet a zsűrizés, majd 14 óra magasságában kiderül, hogy melyik csapat volt az idei legjobb! A zsűrizést R. Kárpáti Péter színész vezeti.

Vezető képünk illusztráció!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában