Lehullt a lepel

2023.02.02. 12:08

Hoppácska! Kiderült a kislángi kolbásztöltő-fesztivál programja!

Ahogyan arról korábban már beszámolt a feol.hu, idén már a tizenkettedik fesztiválra készülnek a derék kislángiak február 25-én. Akkor Rumpler Tibor polgármester örömmel summázta, hogy minden eddiginél színesebb, ám a jól megszokott hagyományokat megtartva rendezik a mára már több száz érdeklődőt vonzó eseményt. A minap pedig lehullt a lepel programokról.

Kecskés Zoltán

Február 20-ig várják a csapatok jelentkezését a kolbásztöltő versenyre.

Fotó: Pesti József/Új Néplap

A programoknak a faluház udvara ad otthont. A disznóvágás 8 órától kezdődik, melyet 10 órától a kolbásztöltő verseny követ – végig zenés kísérettel. Az egész napos jókedvről Horváth Gellért és Juhász József gondoskodnak.

A rendezvény ideje alatt büfé, Domokos Laci kemencében sült disznóságai és utcai vásár várja az érdeklődőket. A gyomor egészségének megtartása végett pedig a pálinkakóstolóról sem feledkezhetünk meg.

A kolbásztöltő versenyre a 06-20-257-5970-es telefonszámon lehet jelentkezni, a nevezés ingyenes. A szervezőktől azt is megtudtuk, hogy a kolbásztöltéshez 5 kg húst, sörpad garnitúrát és 1 kg kenyeret is biztosítanak, míg a töltéshez és a sütéshez szükséges kellékekről, illetve egyéb a hozzávalókról  (fűszerek, bél) a csapatoknak kell gondoskodniuk. Az Eredményhirdetés 14 órakor kezdődik, míg a zsűrizést R. Kárpáti Péter színész vezeti.

És a végére egy kis nosztalgia: tavaly 35 gárda vett részt a megmérettetésen, akik közül az első helyezést végül a Fejér megyei Nővérkék különítménye gyűjtötte be, megelőzve a Popovicsné Terike vezette soponyai csapatot és Majsai László ajkai gárdáját.

Vezető képünk illusztráció!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában