Frissen Fejérből

2023.02.15. 17:30

Mutatjuk, hogyan s mikor lehet jelentkezni Székesfehérvár idei első szűrőnapjára

Egy szűrőnap keretében Maroshegyen, a Gárdonyi Géza Művelődési Házban kezdődik meg az idei év egészségprogramja Székesfehérváron. A február 25-i eseményre 20-án és 21-én, telefonon lehet jelentkezni.

S. Töttő Rita

Szilvási-Grund Helga, Östör Annamária és Keresztury Lászlóné bejelentette az idei év első fehérvári szűrőnapjának programját

Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

A képviselő-testület elfogadta Székesfehérvár 2023-as költségvetését, mely lehetővé tette idén is, hogy az egészségprogram folytatódhasson városszerte – szögezte le szerdai sajtótájékoztatóján Östör Annamária  egészségügyi, sport- és társadalmi fenntarthatósági tanácsnok. Ennek köszönhetően a tematikus szűrőnapok és városrészi programok is elindulhatnak.

Az első alkalomra február 25-én kerül sor a Gárdonyi Géza Művelődési Házban, amikor nagyon sok érdeklődőre számítanak, tette hozzá Keresztury Lászlóné, a Székesfehérvári Egészségfejlesztési Iroda szakmai vezetője. A szűrőnap szombatra esik, így főleg azokat várják rá, akik aktívan dolgoznak a hétköznapokon, ezért nincs idejük máskor arra, hogy az egészségük érdekében részt vegyenek hasonló programokon. A vizsgálatokra regisztrálni kell előzetesen, mégpedig a 06-70-455-9940-es telefonszámon. E telefonszámon február 20-án és 21-én várják a jelentkezők hívását. Részt lehet venni EKG, kardiológiai és bőrgyógyászati vizsgálaton, állapotfelmérésen, boka-kar index mérésen, dietetikai tanácsadáson, valamint csontsűrűség vizsgálaton.

Szilvási-Grund Helga, a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár igazgatója felhívta a figyelmet: a programok a művelődési ház első emeletén lesznek, ám az épület maga nem akadálymentesített. Így az érkezők számítsanak arra, hogy lépcsőzni kell.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában