Szombat délelőtti program

2023.02.17. 17:30

Itt a farsang "farka" – közösségi fánksütés Martonvásáron

Nincs farsang fánksütés nélkül. Közösen fánkot sütni pedig egy jó tavaszváró esemény. A MartonKult szervezésében szombaton délelőtt, a Piac + Program keretében a martonvásáriak ismét átélhetik.

Kecskés Zoltán

Együtt sütik kicsik és nagyok Martonvásáron szombat délelőtt a "Farsang farka fánkját"

Fotó: Cseh Gábor / VN

Ahogy Bocsi Andrea, a MartonKult igazgatója korábban lapunknak nyilatkozta, nem titkolt célja ebben az esztendőben, hogy az itt élők belakják a város legszebb terét, hogy a felnövekvő generáció néhány év múlva azt mondhassa: „Miénk a tér!”

A mindig mosolygós igazgatónőnek ez a vágya már e szombatján megvalósulhat, hiszen amíg a vidék lakói finom sajtokat, ínycsiklandó savanyúságokat vagy éppen házi sonkát, zöldséget szereznek be, néhány méterrel odébb, a kemencénél várják a fánksütésben rutinos nagymamákat, háziasszonyokat, de a fiatalok is kivehetik részüket a finomság elkészítéséből, illetve az urak is fakanalat ragadhatnak. A fánkok sütésében a helyi hölgyklub tagjai segédkeznek. A fülbemászó dallamokért Kaszab Tibor countryzenész felel majd. Várnak mindenkit szeretettel!

Vezető képünk illusztráció!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában