Frissen Fejérből

2023.01.17. 13:20

Ahol a huszárok feledhetik a napi gondokat

Tizenötödik alkalommal várja a hagyományőrzőket a martonvásári Szent László Huszáregyesület a Huszárbálon. A csinos öltözékek mellett lesz természetesen zene és huszáravatás is.

S. Töttő Rita

Fotó: FMH-archív

Nagy múltra – éppen tizenöt évre – tekint vissza a Szent László Huszáregyesület huszárbálja, melyre 2023-ban január 21-én este kerül sor a martonvásári Brunszvik-Beethoven Kulturális Központban, az Emlékezés tere 2. szám alatt. A martonvásári huszárok mindenkit szeretettel várnak, akiknek fontos a magyar hagyományőrzés, mondta el a feol.hu-nak Varga Ferenc, az egyesület elnöke. A rendezvényen a zenéről a Dűvő zenekar gondoskodik, de fellép a Fordulj kispej lovam táncegyüttes is. Az elmúlt évek hagyományaihoz méltón ezúttal sem maradhat el a huszáravatás, melyet tánc követ. Rophatják a huszárok és hozzátartozóik keringőre, polkára, széki és moldvai táncokra is.

- Ez egy olyan találkozó, amelyet a hagyományőrző huszár bajtársak minden évben nagyon várnak – tette hozzá Varga Ferenc, ahogy azt is: a huszárbál olyan alkalom, amikor azok a bajtársak is találkozhatnak, akikkel egyébként év közben máskor nem. - Felhőtlen szórakozásnak szánjuk a bált, ahol feledni lehet a napi gondokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában