Frissen Fejérből

2022.12.05. 07:45

"Kastélyos" Mikulás Nádasdladányban

A Nádasdy-kastély adta a különleges hátteret annak a programnak, amit a helyi civilek szerveztek meg a gyermekek örömére.

Siki Szabolcs, FMH

Fotó: Pintér Dóra

- Fantasztikusan jól sikerült a kastélyos Mikulás. Annak ellenére, hogy elkezdett esni az eső, amikor kentük a zsíros deszkákat, mindenki eljött, aki előzőleg csomagot adott le névre szólóan - osztotta meg a friss élményt a feollal az egyik szervező, Pintér Dóra. 

Fotós: Pintér Dóra

Mint megtudtuk, a civil csapat szervezésében (Sárkány Edina, Czeider Anita, Pintér Dóra, Kocsis Henrietta Jozefina és Kocsis Máté) több mint 100 gyerkőc csomagját osztotta ki a Mikulás, a szervezők pedig szeretetvendégséggel várták a szülőket, nagyszülőket, kísérőket a rendezvény sátorban. Volt zsíros deszka, pogácsa, sütemény és forró tea. A kastély parkjában pedig lovaskocsizni lehetett a Mikulás járgányával.

Fotós: Pintér Dóra

Mindeközben az önkormányzat szervezésében kézműves foglalkozás tartottak a ó gyerekeknek a közösségi házban, majd Pomázi Zoltán színpadi műsorával tette meghittebbé a várakozás időszakát.

Fotós: Siki Szabolcs

A második adventi gyertya meggyújtását megelőzően Bóna Zsuzsa, Csallóköznádasd polgármestere, majd Varga Tünde helyi polgármesterével osztotta meg ünnepi gondolatait.

Fotós: Siki Szabolcs

Végül Simon László plébániai kormányzó majd Szücs - Nagy Kinga lelkészasszony szívet, lelket melengető szónoklatait hallgatták a megjelentek. Végezetül sütemény, tea és forralt borral kínálták szeretetvendégség ünneplő egybegyűltjeit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában